Slučaj Šarić ne postoji, kriv je izbornik Petrović i njegova bahatost

Nije dugo trebalo a da se nakon kraha Hrvatske na nedavno održanom Euru, oglasi i legenda jugoslovenske i Hrvatske košarke, Mirko Novosel. Nekadašnji košarkaški trener, 79-godišnjak, oštro je kritikovao sada već bivšeg selektora Hrvatske Aleksandra Petrovića zbog očajnog učinka na Eurobasketu.

U razgovoru za Jutarnji lisr Novosel je istakao kako je razočaran činjenicom da je Hrvatska odustala od načina igranja koji je krasio nekadašnju Jugoslaviju, a koji se isplatio svim komšijskim selekcijama.

“Jugoslovenske škole košarke do danas se drže Srbi, Slovenci i Crnogorci, a mi smo od nje odustali jer smo najpametniji na svijetu. Ta jugoslovenska škola košarke nije ništa komplikovano, sve je jednostavno i oslanja se samo na rad, krvavi dril i dugotrajne pripreme,” rekao je Novosel.

Delimehić: Debakl!

Novosel je kao glavnog krivca imenovao svog nekadašnjeg učenika, Acu Petrovića, na koga je ljut jer ga niti jednom nije kontaktirao tokom priprema:

“Aco Petrović je moj ‘izum’, ja sam ga izmislio i plasirao. Prije četiri mjeseca sam ga telefonom zvao osam puta i nije mi se javio. Želio sam da ga upozorim na sve stvari koje su se od onda dogodile. Najveća njegova greška jeste što je sebe i cijelu javnost uvjerio da je reprezentacija spremna za Evropsko prvenstvo. Osim što je poptuno pogrešno procijenio, u svemu tome je bio vidljiv stepen bahatosti i prepotencije”.

Legendarni stručnjak stao je u odbranu Daria Šarića na kojeg su mnogi upirali prstom nakon poraza od Rusa, praveći od njega slučaj:

“Slučaj Šarić” ne postoji, to su najobičnije gluposti. Dario je po svemu sjajan dečko, silno je emotivan, sve shvaća ozbiljno, a vrlo je samokritičan. On nije taj koji markira, koji zabušava, on je fantastično ambiciozan i sada je bio svjestan da mu ne ide. A zašto mu ne ide?” pita se Novosel i odmah daje jasan i argumentiran odgovor:

“On se tijekom prošle sezone afirmirao u NBA, a igrao je za najslabiji klub lige, Philadelphia 76ers, koji je ispao iz natjecanja početkom ožujka. Dario se tada vratio u Hrvatsku, prošao je ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj – više od četiri mjeseca – a on sustavno nije radio ništa. To što je on nešto samostalno trenirao – to je ništa. Igrači su od izbornika dobili nekakav program po kojem su od 1. srpnja trebali samostalno raditi. To je bez veze!”

Kojim putem krenuti, može li itko reći?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*