Millsap blistao, pali Warriorsi

Twitter

Nuggetsi su u velikom stilu započeli predsezonu, u Oaklandu je pao šampion, 108 – 102, i to u gostima. Iako su vodeći igrači imali ograničenu minutažu ova je pobeda vrlo važna za mladi tim iz Denvera.

Odličan je bio novajlija Paul Millsap sa 22 poena, 11 skokova i čak 4 trojke iz 6 pokušaja za 25 minuta. Trojke su presudile, posebno nakon treće četvrtine kada je Denver serijom od 16-2 preokrenuo rezultat i rešio pitanje pobednika.

U Nuggetsi su pogodili čak 13 od 28 pokušaja za tri poena, sa druge strane Warriorsi su kao šuterska ekipa gađali 4 od 33. Curry (1 od 7), Durant i Green (0 od 5), propisno su se ispromašivali.

Nuggetsi su krenuli sa petorkom – Murray, Harris, Chandler, Millsap, Jokić – a osim Millsapa, dobar su utisak ostavili Nikola Jokić (12 p, 6 sk, ali slabiji šut iz igre, 2 od 5), i ‘rezervisti’ Emmanuel Mudiay koji je za 28 minuta postigao 19 poena, i podelio 6 asistencija, uz 3 trojke iz 4 pokušaja, kao Mason Plumlee, koji je imao double double sa 10 poena i 10 skokova.

Nikola Jokić je sjajnom asistencijom podsetio navijače zbog čega vole košarku:

Stephen Curry je predvodio Golden State sa 11 points, ali i 3 pogotka od 12 pokušaja iz igre.  Igrao je 23 minute, kao i Durant koji je završi sa 10 poena i 4 skoka. Thompson je imao 10 poena, Green 4 poena i 8 skokova, obojica su igrala po 22 minuta.

Nuggetsi sledeću proveru imaju u ponedeljak, protiv Lakersa.

1 Trackback / Pingback

  1. Zagor čeka Vučevića i Hezonju, susret 'starih' znanaca u LA - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*