Nema više Istoka i Zapada

NBA liga je od ove sezone uvela dosta noviteta, većinom dobrih. Odlučili su prvo smanjiti broj timeouta da bi ubrzali utakmicu, nakon toga su promenili i sistem drafta kako bi smanjili tankiranje, a sada ćemo napokon videti i zanimljiviju Allstar utakmicu. Prošlih sezona je Allstar bio show, bez prave natjecateljskog naboja, a s novim promjenama to će se promijeniti.

Ostavili su sličan sistem kao prošlih godina što se tiče glasanja, tako da će navijači i dalje birati petorke iz svake konferencije, dok će treneri popuniti klupu. No sada će dva kapitena, igrači s najviše glasova u svakoj konferenciji, sami birati  svoje ekipe bez obzira iz koje konferencije dolaze. Tako da ćemo i dalje imati 24 igrača na Allstaru, no više nemamo Istok protiv Zapada.

Ovu stvar su već probali u utakmici između rookiea i sophmorea kada su Shaq i Barkley birali svoje ekipe. Jedina promena od toga je što će sada kapiteni svoje konferencije izabrati ekipu. Odlična promjena, jer zadnjih godina Allstar je postao cirkus i praktički takmičenje u zakucavanjima, te utakmica u kojoj se obrana uopće nije igrala.

Iduća Allstar utakmica je biti održana u Staples Centru u Los Angelesu 18. februara. Glasanje će početi 24. decembra, a petorke će biti objavljene 23. januara, kao i kapiteni konferencija.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*