Rakete u Kini, Nurkić protiv Raptorsa

Večer otvaraju ekipe Mavsa i Magica. Zasada su Mavsi 100%-tni u ovoj predsezoni s dvije pobjede. Rookie Smith se pokazao u dobrom svetlu u dve pobede protiv Bucksa i Bullsa. No danas će biti lišeni usluga svog trenera Ricka Carsliea koji nije otputovao na utakmicu zbog bolesti. Osim njega verovatno će odmarati i veterani Mavsa, tako da ne trebamo očekivati ni Dirka na terenu. U Orladnu drago nam je vidjeti da priliku dobija i Hezonja. Solidno je odigrao u porazu protiv Grizzliesa i naznačio da za njega slijede bolji dani. Vučević se još uvijek zagrijava, a sigurno će obojica dobiti priliku večeras.

Družina iz South Beacha danas igra protiv nekih novih Netsa. Obe ekipe su u svojim prvi utakmicama pobijedili. Olynik se zasada pokazao kao solidno pojačanje, dok ostali još traže formu, kao i Spoelstra koji traži idealnu rotaciju. Netsi su već pokazali da se polako izvlače iz dubioze. Imaju ponešto talenta na rosteru, igraju dobru košarku i već ove sezone očekujemo od njih napredak. Nešto što dugo nisu imali.

Rakete nakon duela s Thunderima idu u Kinu na lakšu trening utakmicu. Harden i Paul su dobro surađivali u prvom meču, a pokazali su da su već u zavidnoj šuterskoj formi kada su zatrpali Oklahomu izvana. Posebno Gordon koji je bio odličan s klupe.

Poslednji na teren će izaći Blazersi i Raptorsi. Nurkić je pokazao znatno tanju figuru, no snaga je još uvek tu. Odlično izgleda, lako se kreće po parketu, a snagu je pokazao odličnim zakucavanjem preko Chrissa. Očekujemo njegovu pravu eksploziju i potvrdu odlične prošle sezone. Kod Kanađana je najbitnija vijest da su potpisali Powella. Ovaj bek se pokazao kao vrlo koristan igrač, glavni je čovjek s klupe za Caseya i sada su ga odlučili nagraditi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*