Kreće Aldridgeovo iskupljenje

Mandatory Credit: Troy Taormina-USA TODAY Sports

Krilni centar Spursa LaMarcus Aldridge je posljednjih godinu dana nesretan u Spursima. Dok je igrao za Blazerse igra je bila koncipirana oko njega, pogotovo u napadu, a kada je došao u Spurse više nije bio prva zvijezda ekipe, te mu je potrošnja bila dosta smanjena. Odlučio je preko ljeta razgovarati s trenerom Popovićem oko njegovo statusa u ekipi i razlozima nezadovoljstva.

-“Bio sam direktan s njim u vezi toga. Bio je dosta otvoren oko toga, a ja sam mu iskreno rekao kako stvari stoje. Mislim da sam ga malo iznenadio, nije bio svjestan da sam nesretan. No saslušao me i bio je tu za mene. Mislim da se nisam najbolje uklopio u sistem, nisam pomagao koliko mislim da mogu.”-rekao je Aldridge.

Za vrijeme njegovog igranja u Blazersima u 9 sezona je imao prosjek od skoro 20 poena, a u svojoj najboljoj je bio na 23,4 poena u prosjeku. Bio je centar napada, pogotovo njegova igra u postu. U sistemu Spursa to se smanjilo, nije imao toliko prostora za igru 1 na 1, a iako je ostvarivao solidne brojke uloga u ekipi mu je bila puno manja.

-“Razgovarali smo o tome kako da mu bude ugodnije i kako da još poboljšamo naš tim. Ali najviše smo pričali o napadu. Defenzivno je fantastično odreagirao, sada moramo vidjeti kako će mu biti lakše i ugodnije na drugoj strani terena. Priznajem da nisam odradio najbolji posao što se toga tiče.”- izjavio je Pop.

1 Trackback / Pingback

  1. 'Mamuze' dobile veliko pojačanje - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*