Fantastični Jokić, sjajni Nurkić, raspucani Teo!

Fantastični dvojac combo nekova Blazersa, Damian Lillard sa 35 poena i CJ McCollum sa 20, torpedirali su LA Clipperse i doneli ubedljiv trijumf svom timu, 134 – 106. Obojica su igrala po 26 minuta što ovaj učinak čini fantastičnim. Odličnu partiju, posebno u prvom poluvremenu kada je najviše i igrao, pružio je Jusuf Nurkić, 13 poena, 9 skokova, 2 ukradene lopte za 24 minute. Sa druge strane, Miloš Teodosić je uz Balek Griffina bio najefikasniji u LA timu, sa 15 poena uz 3 asistencije. Bila je ovo najbolja partija srpskog playa, koji je pogodio 4 trojke iz 7 pokušaja, i sve to nakon loše prve četvrtine i povrede prsta. Jordan je dodao 12 poena i 14 skokova.

Clippersi su krenuli dobro, stekli prednost na početku četvrtine u kojoj se Teo nije najbolje snalazio i promašio je svojih prvih pet šuteva iz igre, od toga tri pokušaja za trojku. No, raspucao se Teo u drugoj četvrtini, i taj je deo završio sa 8 poena i 2 asistencije. No, pre toga je Miloš imao problem sa prstom kojeg je nezgodno nabio, ali se vrlo brzo vratio u igru što pokazuje i ovaj potez:

No Blazersi furioznom drugom četvrtion odlaze na odmor sa plus 14, na semaforu je 70 – 56. Svojim potezima Jusuf Nurkić razveselio je navijače Blazersa. “Previše lako” kaže zvanični Twitter nalog tima iz Oregona:

U drugom poluvremenu Portland dominira, i na kraju dolazi do ubedljivog trijumfa.

Spursi su naneli poraz Nuggetsia, 122 – 100, uz fantastičnu partiju Lamarcusa Aldridgea – 21 poen, 8 skokova i 6 asistencija, za 31 minut. Pop je pružio svom starteru priliku za iskupljenje i ovaj je to debelo vratio. Bryn Forbes postigao je 20 poena, Mat Costello uhvatio je 12 lopti. Šarolikost u igri Spursa bila je očigledna, videćemo koje sve ‘kečeve’ u rukavu Greg ima za narednu sezonu.

Na drugoj strani fantastični Nikola Jokić, 19 poena, 7 skokova, 4 asistencije za 24 minute. Barton je dodao 16 a Harris 15 poena.

Spursi su bez Millsa, Parkera, Leonarda i Gasola ušli u meč sa Nuggetsima kojima je falio samo Murray. Čvrsti u duelima, i sa nekoliko raspoloženih igrača San Antonio je diktirao tempo u prvom poluvremenu uz raspoloženog Aldridgea (11 p, po 5 skokova i asista u prvom delu), Greena (11 p), ali i rezervistu Forbesa (koji je prvi deo završio sa 18 poena). Barton, Harris i Nikola Jokić bili su među raspoloženijima u prvom delu koje San Antonio dobija sa 66 – 54. Pri tome Spursi su pogodili čak 11 trojki u ovoj deonici.

Denver se približio nakon odlične treće deonice i u poslednju četvrtinu ekipe ulaze egal. U četvrtoj deonici Malone odmara prvu petorku, Popovich vraća Aldridgea koji je uz raspoložene igrače iz drugog plana – Whitea, Bertransa, Hillaria, Costella – tvorac velikog preokreta (39 – 18 Spursi dobijaju ovu četvrtinu) za prvi poraz Devera u predsezoni.

Wizardsi su dobili Cavse za koje nije igralo čak 9 igrača iz startne petorke i rotacije, 102 – 94. Najefikasniji su bili Felix i Meeks sa po 13 poena, dok je fantastičan bio Bredley Beal sa 11 poena za prvih 9 minuta. Kod Cavsa je od početka startnog centra igrao Ante Žižić a za 22 minute postigao je 7 poena uz 7 skokova. No, ovo je bilo veče Jeffa Greena koji je bio najefikasniji sa 19 poena i 7 skokova, ali i potezom večeri koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Veteran koji je stigao iz Magica ovoga leta pokazao je da se na njego može ozbiljno računati u narednoj sezoni:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*