Mirza na izlaznim vratima Bucksa

Prošla sezone je bila veoma uspješna za Buckse. Ušli su u playoff, tamo namučili Raptorse i što je još bitnije njihovi mladi igrači su nakupili dosta iskustva.

Giannis je istakao kandidaturu za najboljeg igrača Lige u nekoliko idući sezone, Brogdon je uzeo titulu ROY-a, a Middelton se fino oporavlja od povrede. Na njihovu žalost ostali su opet bez Jabari Parkera, koji će čak propustiti i veći dio ove sezone. No računaju na njega, te planiraju produžiti njegov ugovor, vjerovatno sredinom ovog mjeseca.

Mladi igrači su pružili sjajne predstave,no oni iskusniji su ipak zakazali. Dellavadova nije pružio niti blizu igre kao iz Cavsa, pokazao je da osim relativno agresivne (čitaj dosadne) obrane i pokojeg šuta, nema baš puno toga za ponuditi. Monroe je dobar igrač, no u obrani je izuzetno loš, ali Kidd ga koristi s drugim postavama što njemu odgovara, pa se može reći da su od Grega ipak nešto i dobili.

Poslednji na listi je naš Mirza Teletović. Strašan šuter, oborio rekord po broju pogođenih trojki s klupe za Sunse, no u Bucksima se nije snašao. Nikako nije mogao pronaći šut tokom prošle sezone, a čini se kako bi ove mogao postati prekobrojan.

Ukoliko produže s Parkerom cap će postati zagušen, a prvi na listi za trade su naš Mirza i John Henson. Ispitati će tržište i vidjeti što mogu dobiti za njih, a verujemo da je ovo kod Mirze samo prolazna kriza te da će se brzo vratiti u svoju optimalnu formu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*