Europski prvaci ostaju bez najjače karike

Najveće iznenađenje proteklog Eurobasketa je sigurno bila ekipa Slovenije. Na krilima sjajnih Dragića i Dončića stigli su do zlata, a čovijek koji je sigurno najzaslužniji za uspjeh je trener Igor Kokoškov. Nakon što se godinama kalio u NBA ligi, stekao nebrojeno puno iskustva, prvo je reprezentaciju Gruzije stavio na noge. Stabilizirao je reprezentaciju koja više nije kanta za napucavanje, već jedna od boljih u Europi.

Nakon toga na red je došla i Slovenija. S njom je ostvario najveći mogući uspjeh u Europi, osvajanje Eurobasketa. Odlično je pripremao ekipu, posebno za svaki meč, koristio je gotovo sve igrače, a obrana i napad su bili besprjekorni. Nažalost zbog obveza u NBA ligi nije u mogućnosti da nastavi svoj rad sa Slovenijom. Iako je bilo priča kako će možda ipak nastaviti obnašati svoju selektorsku dužnost, sada je jasno kako od toga neće biti ništa.

Veliki udarac za šampiona Evrope

Slovensku klupu je preuzeo Rade Trifunović, koji je bio jedan od njegovih glavnih pomoćnika na proteklom Euru. Iako neće moći voditi ekipu, ostati će u njoj kao savetnik. Osim njega i najbolji igrač Goran Dragić je objavio kraj svoje reprezentativne karijere. Iako je izjavio kako bi razmislio o povratku kada bi Kokoškov ostao, njegovim odlaskom sada je jasno kako ni Goran neće nastaviti nositi dres “Zmajčeka”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*