Joker protiv tria Thundera, Bobi protiv Kanađana

Twitter

Boban Marjanović je jučer počeo u petorci i sjajno iskoristio svoje šanse. Bio je jedan od boljih igrača u ekipi i potvrdio dobru formu s Eurobasketa. Pobjedili su Pacerse sinoć, no većina igrača iz petorke je bila na poštedi. Danas će vjerovatno biti slična situacija, a večerašnji meč protiv Raptorsa će im biti posljednja provjera prije prave stvari. Kanađani polako finaliziraju roster, još bi 2 igrača trebala otpasti iz konačnog rostera, a večerašnji meč će im vjerovatno biti nekakva referenca.

Bullsi dolaze u Cleveland i ovo će biti prva Wadeova utakmica protiv bivše ekipe. S kojom se nije rastao u dobrim odnosima. Prema zadnjim izjavama trenera Lue Wade bi trebao biti starter na mjestu beka šutera, dok bi se J.R Smith trebao preseliti na klupu. Vidićemo kako će na ovu vijest reagirati Smith. Prošlu utakmicu su odmarali većinu igrača, a takav bi slučaj trebao biti i večeras. Nema Shumpa, Lebrona i Thompsona sigurno, dok bi ostali mogli dobiti poštedu. Bullsi i dalje dosta eksperimentiraju s postavama, Hoidberg traži dobitno rješenje, a čini se da se neki igrači polako i kristaliziraju u prvoj postavi.

Mario Hezonja dobija sve više i više prilike, što nas jako raduje. Napokon je počeo igrati, Vogel mu sve više vjeruje (barem u ovoj predsezoni), a on mu uzvraća dobrim igrama. Dosada je svaki puta bio dvoznamenkast, a što je još bitnije čini se kako je napokon popravio i obranu. Čini se koncentriraniji na parketu, donosi bolje odluke i samim time mu raste i minutaža. Vučević se još uvijek traži nakon Eurobasketa, no vjerujemo da će do početka sezone doći u optimalnu formu. Večeras će Magic testirati svoje sposobnosti protiv Spursa. Pop još uvijek uigrava različite kombinacije i ne možemo shvatiti ozbiljno (još uvijek) ovu ekipu Spursa. Barem dok ne počne regularna sezona.

Jedna od bolji ekipa u ovoj predsezoni su svakako Denver Nuggetsi. Sjajno izgledaju sa novim pojačanjima, a i starosjedioci su popravili igre. Prije svega mislimo na novog Jokića koji je sada puno brži i agilniji, a naravno osjećaj za asist je i dalje tu. Millsap se sjajno uklopio u ekipu sada su produžili i Harris i Nuggetsi će nekoliko idućih sezona biti u samom vrhu lige. Danas igraju protiv rivala sa Zapada, Oklahome. Nisu se Thunderi proslavili protim Australaca, te su se spasili blokadom Huertisa u posljednjoj sekundi. Donovan još uvijek uigrava svoj udarni trojac, zasada se čini kako i Melo i Paul previše igraju s loptom, no ovo je tek početak. Vjerujemo da će to sve doći na svoje mjesto i da ćemo dobiti ozbiljne contendere u Thunderima.

Jazzeri imaju savršen score zasada u predsezoni. Rubio je sjajno uklapa u ovaj sistem, a jedina loša vijest je povreda Exuma koji će opet propustiti dio sezone zbog povrede ramena. Lakersi igraju u skladu s očekivanjima, koja ako ćemo iskreno nisu velika. Ball se još uvijek nije vratio, sakrivaju ga kao zmija noge, dok je svjetlo pozornice preuzeo drugi rookie. Kyle Kuzma je najbolji igrač Lakersa, prvo u Ljetnjoj ligi, a sada i u predsezoni. Igra s neviđenim samopouzdanjem i čini se kako će sigurno biti najveća krađa drafta. Ostatak ekipe se još uvijek traži, uključujući i našeg Zubca. Nadamo se većoj minutaži od Waltona u idućoj sezoni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*