Najpoznatije 8-ice današnje NBA

Jedna od najpoznatijih osmica današnje NBA lige je italijanski šuter Danilo Gallinari. On je tokom leta dres Nuggetsa zamenio dresom LA Clippersa gde se pridružio Milošu Teodosiću za kojeg ima samo reči hvale. Gallo ceni srpsku košarku, a ističe da mu je kao klincu jako pomogao današnji selektor ‘orlova’, Saša Đorđević.

Đorđević je motivator, i zaslužan je za moju karijeru

Nekada jedan od najboljih centara lige Dwight Howard prešao je iz Hawksa u Hornetse, i promenio broj. Odustao je od svoje 8-ice i sada će nositi broj 12. Nadamo se da će mu on doneti više sreće jer osim bledih partija u Atlanti, o Howardu se pričalo više kroz prizmu njegovih vankošarkaških aktivnosti:

Howard i njegovih 5 familija

Deron Williams je trebalo da bude jedan od najboljih igrača na poziciji playa u NBA ligi. Utah ga je birala kao 3 picka na draftu, ispred Chrisa Paula, no svoju sudbinu Williams je pisao na drugi način.

Trebali su biti naslednici Mailmana & Stocktona, no povrede i loša hemija odveli su ih drugim putem

Broj 8 ga je karakterisao u Utahu, Brooklynu, i Dallasu, no kada je prošle sezone pristupio Cavsima odlučio ga je promeniti. Kada je stigao u Cavse uzeo je broj 31. Naravno iza toga stoji neka simbolika koju je potvrdio i sam Deron. Uzeo je taj broj zbog prokockanog 3-1 vodstva Warriorsa u finalu prošle godine. Provokacija koja sigurno neće proći bez odgovora s druge strane. Warriorsi su to vratili debelo u finalu, uz katastrofalne partije Williamsa nakon čega je ostao bez angažmana.

Zach Lavine je prelaskom u Bullse iz Minnesote zadržao svoju 8-cu. No, njega ćemo gledati tek u kasnoj fazi regularnog dela lige jer zbog teške povrede koju vuče iz vremena Wolvsa, mladi bek još prolazi kroz oporavak:

Bullsi ostali bez mlade trojke

Od igrača sa naših prostora, 8-icu u Orlando Magicu nosi hrvatski bek Mario Hezonja. On je imao poprilično lošu sezonu iza sebe i zato je ovoga leta odlučio da se što bolje pripremi. U dosadašnjim predsezonskim nastupima pokazao je zavidnu formu. No, u njegovom slučaju to može još bolje.

Uz njega još dva igrača iz Srbije nosiće osmice u novoj sezoni. Jedan je Bogdan Bogdanović koji će imati svoj debi u najjačoj ligi sveta, u mladom timu Kingsa koji u narednoj sezoni nema rezultatski imperativ. Drugi je Nemanja Bjelica koji se vratio nakon povrede sa svoju ’88’ je u narednoj sezoni zamenio brojem ‘8’. U predsezoni dobija priluku, sjajno je koristi, a u dvomeču sa šampionima pokazao je uzlaznu formu:

Bjelica torpedirao šampiona!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*