Kada div poludi

nba.com

Pacersi su sinoć imali lagan zadatak protiv Izraelaca, Maccabi Haife. To su i dokazali furioznom prvom četvrtinom kada su stigli do čak 20 poena prednosti. Maccabi se budi u drugoj dionici i uspeva smanjiti rezultat, no Pacersi su cijelo vrijeme bili u “prednjoj poziciji”. Pacersi su prvi puta zaigrali u kompletnom sastavu, te su većinu utakmice uigravali petorku i ključne rotacijske igrače.

Čitava prva petorka je bila dvoznamenkasta, a svih su odigrali najmanje po 19 minuta, koliko je dobio Turner. Svi su bili dvoznamenkasti, a najbolji je bio Oladipo. Uz 18 poena i odličan šut, gde je promašio samo 2 puta uz trojke 4/5, tome je dodao i 5 skokova i 4 asista. Sjajan je bio i u obrani sa čak 5 ukradenih lopti. Odličan je bio i Sabonis s klupe sa 12 poena i čak 13 skokova. Bojan je opet imao lošu šutersku večer. Nikako da se ponovo vrati u formu koju je imao na Eurobasketu. Šutirao je 5/11, a pogodio je samo 1 trojku iz 6 pokušaja što je bilo dovoljno za 13 poena.

U redovima Maccabia istaknulo se jedno poznato lice. Bivši NBA igrač Josh Smith je s klupe bio najbolji kod Izraelaca. Ubacio je 16 poena u 7 skokova, a moguće pojačanje Partizana Samuel je dodao također 16 poena.

Jedno od najugodnijih iznenađenja ove predsezone je ekipa Utah Jazza. Nakon odlaska najboljeg igrača u Boston nitko im nije davao previše šanse da će moći ponoviti prošlogodišnje igre. Uz to opet prolaze kalvariju s povredama, Exum je povredio rame i neće ga biti neko vrijeme. Prije sezone Gobert je izjavio kako neće igrati Eurobasket, jer se želi što bolje pripremiti za nadolazeću sezonu, i da želi postati franšizni igrač.

Rezultat toga je da je postao najbolji igrač Jazza. Osim što je i dalje nevjerovatan u obrani, popravio je i napadačku igru, a sinoć je Lakersima ubacio 29 poena uz samo 2 promašena šuta. Tome je dodao i 13 skokova uz 2 blokade. Sjajan napredak francuskog centra. Osim njega u ovim utakmicama se ističe i novi play Rubio koji je drastično popravio šut i više ga se ne može toliko ignorirati izvana. Prvo je bio sjajan protiv Sunsa prošlu utakmicu, ubacio je 20 poena za samo 15 minuta uz 8/10 šut, a večeras protiv Lakersa se zaustavio na 22 koša uz 6 asista. Još uvijek hvata sve konce igre, pa je imao za njega nekarakterističnih 6 izgubljenih lopti. Valja istaknuti i odličnog rookiea Mitchella. Već je pokazao odlične stvari na Letnjoj ligi, a kako se čini biti će već sada sjajna zamjena za Exuma. Ubacio je 26 poena uz 5 skokova.

Waltonovi momci i dalje ne pokazuju neke pretjerano dobre stvari. Ili je roster jednostavno preslab ili se još uvijek nisu uigrali do kraja, no teško da će izbjeći borbu za začelje ove sezone. Opet je Kuzma bio najbolji pojedinac. Ubacio je 18 poena uz 4 skoka, a isto toliko je dodao i Clarkson. Opet su igrali bez Balla, koji bi uskoro trebao biti spreman, a i Bogut bi se trebao vratiti početkom sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*