Nevolje u Clevelandu

jr smith
Twitter

Cleveland Cavsi su nakon prošlogodišnjeg izgubljenog finala, ove sezone krenuli u pojačavanje klupe. Stiglo je krilo Green, zatim je potpisao bivši MVP Derrick Rose, a poslije odrađenog tradea s Bostonom posljednji je potpisao Dwayne Wade. Bullsi su otkupili njegov ugovor i tako mu omogućili da ponovono zaigra sa svojim prijateljem Lebronom.

Tyrrone Lue je za ovu sezonu odlučio unijeti neke promjene u početnu petorku. Prva stvar je bila zamjena Thompsona sa Loveom, tako da će Kevin sada biti startni centar Cavsa. Tristan će ulaziti s klupe i već je izjavio kako je izuzetno motiviran za tu ulogu u timu. Druga stvar je zamjena J.R Smitha Dwayne Wadeom u početnoj postavi. Nagađalo se da bi moglo doći do ovakvih promjena, a to je konačno obznanio Lue još u ponedjeljak.

Za razliku od Thompsona, Smithu nije dobro sjela ova promjena. Rekao je kako je izuzetno razočaran što je izgubio svoje mjesto u postavi ali i da je predosjećao da bi se nešto ovakvo moglo desiti. Prošla sezona je bila jedna od najgorih u njegovoj epizodi u Cavsima. Odigrao je samo 41 utakmicu zbog raznih povreda, a do kraja sezone nije uspio pronaći optimalnu formu. Bilježio je samo 8,6 poena, što mu je najmanje još od sezone 2005/06.

Iako je starter u Cavsima, uloga 6.igrača mu nikako nije nepoznanica. Bio je u toj situaciji u Hornetsima, Nuggetsima i Knicksima, a u posljednjima je čak i osvojio nagradu za najboljeg 6. igrača lige 2012. godine. Razočaran jeste zbog ovoga, no rekao je kako bi mu ovaj promjena čak mogla i odgovarati. -“Mislim da bolje igram s drugim postavama. Tako mogu biti playmaker i s loptom kreirati za sebe i druge, za promjenu od stajanja u kutu.”- završio je JR.

1 Trackback / Pingback

  1. J.R Swish is back - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*