Joker dobija veteransko pojačanje?

Odlaskom iz Cavsa Richard Jefferson je postao tražena roba na NBA tržištu. Malo je igrača slobodno s ovakvim iskustvom, a opet da mogu pružiti zadovoljavajuće partije. Jedni od glavnih favorita za njegovo dovođenje su i Denver Nuggetsi, mlada ekipa kojoj bi mentor kao Jefferson idealno seo.

Njega i predsednika Nuggetsa krasi jako dobro prijateljstvo te će to možda biti i ključan razlog zašto bi se Jefferson mogao pridružiti Jokeru i njegovim trupama. Ukoliko se odluče za njega morati će napraviti mjesta u rosteru, jer trenutno imaju 15 igrača pod garantiranim ugovorima. Uz Nuggetse u priči se nalaze i Bucksi koji također traže iskustvo da spoje s mladosti koju trenutno imaju.

Prijašnji njegov klub Cavsi su potpisivanjem Dwyane Wadea u predsezonu ušli sa 17 igrača sa garantovanim ugovorima, a dok ne krene sezona 17. oktobra maksimalan broj je 15. Dakle, muke su tu. Sada treba odlučiti ko je out?

Već se od ranije spekulisalo kako je veteran Richard Jefferson prva opcija da bude na izlaznim je vratima Clevelanda. Prema najnovijih informacijama, deal je postignut sa Hawksima, pa su Jefferson i Kay Felder poslati u Atalntu, uz novac i dva picka druge runde. Hawksi će oba igrača otpustiti, tako da će i Felder i Jefferson postati slobodni agenti.

Od Jeffa se na zanimljiv način oprostio njegov dojučerašniji saigrač, Channing Frye, uz poruku – srećno matori prdonjo!

Jefferson ima 37 godina, i ovo mu je 17 sezona u NBA. Prošle godine je odigrao 79 mečeva po 20.9 minuta i bio je vrlo koristan igrač u rotaciji, a znao je svakao i da oduševi svojim potezima.

Čak je i razmišljao o penzionisanju ali je pod ugovorom. Cavsi su za 18.6 miliona dolara prešli granicu za plaćanje poreza na luksuz i koštalo bi ih miliona da optuste Jefferesona, zbog čega se gledaju opcije da on bude tredan u neki drugi tim. Navodno su sa njegovim agentom već započeti razgovori o novonastaloj situaciji. Drugi igrač o čijem se tradeu razmišlja je 34-godišnji Channing Frye no on je statistički gledano mnogo korisniji u rotaciji Cavsa nego Jefferson.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*