Oni su momci koji umeju da skaču!

Twitter

Otprilike kada je krenula međunarodna ekspanzija NBA košarke i kada je NBA, najviše zahvaljujući Jordanu i ‘dinastiji’ Bullsa koju je predvodio, stekla globalnu popularnost, nastaje i legendarni film – “White man can’t jump”, koji je svetlost dana ugledao 1992.

U ovoj mega popularnoj komediji, Woody Harrelson igra Billy Hoyle, bivšeg košarkaša i prevaranta koji zarađuje na uličnim košarkaškim utakmicama.Znajući koliko su uobraženi igrači na tim utakmicama, Billy svoje žrtve mami tvrdnjom da belci ne umeju da igraju dobro koliko crnci. Međutim, protivnička ekipa vrlo brzo shvata da to i nije baš tako. Jedna od njegovih žrtava, Sidney Dean koga igra Wesley Snipes u Billyjevoj šemi vidi mesto za sebe.

On postaje njegov menadžer i prevarama izdržava svoju porodicu. Ali, njegova žena nije oduševljena načinom na koji Sidney zarađuje novac. Za razliku od nje, Billyjeva devojka Portorikanka, pokazuje više tolerancije.

Ova komedija prikazala je duh ulične košarke bolje nego i jedan drugi film pre nje, i zbog toga danas ima status kultnog što je iskoristio i MVP Russell Westbrook kako bi ga otelovio. Koliko uspešno pogledajte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*