Najskuplja rezerva lige

Prošlo ljeto jedan od najzanimljivijih igrača na tržištu je bio Chandler Parsons. Vrlo dobro šutersko krilo se na kraju odlučilo na prelazak u Memphis Grizzliese, ekipu kojoj je igrač njegovih kvaliteta falio. Mučili su se u šutu i mislili su da će dodatkom Parsonsa Gasolu i Conleyu olakšati posao.

Potpisao je 4-godišnji ugovor vredan čak 94 miliona$, a najveći problem u prvoj sezoni među “Međedima” su bile povrede. Odigrao je samo 34 utakmice uz zanemariv učinak. Čak i kada se oporavio od povrede dugo je tražio formu (i nije ju pronašao), da bi onda ranije završio sezonu kako bi potpuno sanirao sve povrede koje su ga mučile.

Iduće sezone očekivanja su puno manja. Trener Fizdale je odlučio kako će Parsons na početku sezone startati s klupe. To ga čini uvjerljivo najskupljom rezervom u NBA ligi, tj rezervom koja dobija 23 miliona $ ove sezone. -“Naravno da će mi igrati puno minuta. No za početak mislim da je bolje da starta s klupe. Želim da polako pronađe ritam, vrati timeing i ostale stvari.”-izjavio je trener Fizdale.

Parsons je svjestan svojih problema i zna da duguje Memphisu, te je dobro prihvatio ovakvu odluku. -“Naravno da smo razgovarali o tome. Mislim da je najbitnije dok ne pronađem ritam da dobijam redovno minute i da igram svaku utakmicu. Više mi smisla ima da startam s klupe i da dam šansu petroci da pronađe kemiju i rutinu koja im odgovara.”- rekao je Parsons.

Od Allstar kandidata do najskuplje rezerve lige. Nadamo se samo da su problemi stvar prošlosti, jer Chandler još uvijek nije star, ima samo 28 godina. Još uvijek stigne relativno opravdati svoj ugovor i pomoći Gasolu i Conelyu na teško Zapadu.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Veliko spremanje u Memphisu - Ostatak Sveta
  2. Najgori ugovori Lige - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*