Ovi igrači nikada u svojoj karijeri nisu propustili play off

Era Gregga Popovicha u Spursima proizvela je mnoge rekorde koji će u istoriji NBA biti zapisani zlatnim slovima. Ono što je svakako interesantno jeste da coach Gregg od 1997-1998 sezone, druge otkakao samostalno radi, nije propustio play off. Dakle 20 uzastopnih sezona Pop vodi Spurse u razigravanje. Od toga pet titula i jedno izgubljeno finale svakako je nešto hvale vredno.

Stoga i ne čudi da je među šest aktuelnih igrača u NBA, koji nikada nisu propustili play off čak njih troje iz Spursa. Rekorder je svakako Tony Parker sa 16 sezona u kojima je nastupio u play offu.

Sjajni Francuz jedan je od arhitekata sjajnih timskih uspeha Spursa, uz Tima Duncana – zaštitno lice franšize u poslednjih 20 godina. Zanimljivo da je Duncan propustio jedan play off, i to 1999-2000 kada je bio povređen. Najbolji igrač današnjice, Lebron James, propustio je play off u svoje dve uvodne sezone u Cavsima. Uz Parkera tu su još dva igrača Spursa, Patty Mills i Kawhi Leonard.

I dok James Harden i nije iznenađenje, jer sa OKC-om a potom i Rocketsima je bio redovni učesnik play offa, dva preostala igrača na listu su svakako iznenađenje za mnoge.

Prvo je tu JJ Redick, koji je ovog leta stigao iz Clippersa u Phillu. Sjajni 33-godišnji šuter sa kojim god timom da je igrao – Orlandom, Bucksima, i potom Clippersima – uspevao je da stigne do play offa. Sada ga sa Philom očekuje velika borb za poziciju koja vodi u razigravanje na Istoku.

NBA.com

I poslednji igrač svakako je iznenađenje. U pitanju je novi play Wolvsa, 29-godišnji Jeff Teague. On je svoju karijeru gradio u sjajnoj ekipi Hawksa koja je bila vrlo dobar takmac na Istoku i svake godine je stizala u play off. Prošle sezone se nije snašao u Pacersima, iako su stigli do play off gde su u prvom krugu ispali od Cavsa. Sada bi mogao biti taličan za Wolvse koji na play off čekaju dugo, a ovoga leta su se jako pojačali.

(Izvor: Fadaway World)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*