Prvi pick starta s klupe

Prvi pick ovogodišnjeg drafta Markell Fultz oduševljavao nas je prošle godine igrajući za svoje sveučilište Washington. Zabijao je s lakoćom, kako god je htio, ulaz, poludistanca, šut za tri. Imao je kompletan ofenzivni repertoar, što ga je zapravo i dovelo do toga da bude prvi pick na nedavno održanom draftu. U Ljetnjoj ligi je malo igrao, kako smo već naviknuli da stvari budu u Philadelphiji povredio se već u prvim utakmicama. Presjedio je dio, a onda se vratio u predsezoni.

Tamo se nije iskazao, mučio se sa šutom, prvu utakmicu je šutirao samo 2/13. dok je u drugoj malo popravio stvari s 5/11 no većina šuteva je došla u blizini obruča. Najneugodnije iznenađenje nas je dočekalo kada je Fultz došao na liniju slobodnih bacanja. Možemo slobodno reći da nas njegova tehnika šuta nedodoljivo podsjeća na onu Shaqovu, a svi znamo kako je Shaq šutirao bacanja. Slično se proveo i Fultz i predsezonskim utakmicama.

Što se desilo s prvim pickom? Na sveučilištu je bio respektabilan šuter, pogađajući 47,6% iz igre, te 41% za tri poena. Iako su bacanja bila ispod razine jednog beka, samo 65% ovakav pad ipak nismo očekivali. Na sveučilištu je pogađao iz svih pozicija, spot up, iz driblinga, nijedan šut mu nije predstavljao problem. Pričalo se da su u kampu Sixersa probali promijeniti tehniku šuta Fultzu, kako bi loptu držao malo višlje, no izgleda da su samo pokvarili stvari.

Trener Brown je izjavio kako i dalje rade na ovome, te je najbitnije da Markell naporon radi. Uz to je izjavio kako će u početku sezonu Markelle startati utakmice s klupe. Mučio se sa sitnim povredama u predsezoni, koljeno mu nije u najboljem stanju te se Brown odlučio kako će Markelle biti vođa druge postave. Vidićemo kako će mu odgovarati ova nova uloga na koju nije navikao. U svim svojim timovima u kojima je dosada igrao Markelle je bio vođa i glavni igrač, a sada osim što su mu poremetili šut, morati će startati utakmice s klupe…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*