Nuggetsi otpuštaju jednog od najboljih igrača iz prošle sezone

BSN Denver

Denver Nuggetsi su dobili iskusno pojačanje, u vidu 37-godišnjeg krilnog igrača Richarda Jeffersona, koji je pred početak sezone bio višak na rosteru Cavsa. Jefferson bi trebalo da budu velika backup podrška prvim opcijama Malona na poziciji krila i krilnog centra, Millsapu, Fariedu, Chandleru i Juanchu Hernangomezu.

No, kako bi oslobodili roster za Jeffa, Denver se morao odreći usluga iskusnog Jameera Nelsona, playa koji je odigrao odličnu završnicu regularnog dela prošle sezone, i bio je prvi play tima u trenucima kada je Mudiay bio van forme ili je bio povređen. 11 poena i 3.9 asistencija Muddiaya su ispod onoga što se očekivalo od mladog 20-godišnjeg playa u sezoni 2016-17, no njegova povreda ga je udaljila sa terena čak 27 mečeva, a prostor je sjajno koristio veteran Jameer Nelson sa 9.2 poena i 5.1 asistencijom i vodio je Nuggetse do nekoliko važnih pobeda.

Nelson je uz to bio velika podrška mladim igračima, posebno Nikoli Jokiću, kojeg izuzetno ceni:

“Mislim da je Jokić najbolji asistent među visokim igračima svih vremena. Bar iz mog ugla gledano. Ono što je sigurno, najbolji je takav košarkaš sa kojim sam ja bio u ekipi. A još je mlad… I, to je ta stvar u vezi sa njim koja je zaista strašna. Dečko ima 21 godinu, njega tek čeka toliko toga! On je konstatan, pre svega. I izrasta u vođu, igrača na koga se mi oslanjamo”, Nelson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*