Propali pregovori

Tržište slobodnih igrača za iduće ljeto je postalo još bogatije za dva vrlo dobra imena. Marcus Smart i Jabar Parker se nisu uspjeli dogovoriti sa svojim klubovima oko nastavka surandnje će na ljeto postaju ograničeni slobodni igrači. To znači da će Celticsi i Bucksi imati pravo mečirati sve ponude koje dobiju ova dva igrača i tako ih zadržati u svojim redovima.

Parker je sjajan igrač, stigao kao zvijezda Dukea u NBA ligu, no nažalost zasada mu je karijera obilježena povredama. Čak dva puta je trgao ligamente koljena, a zbog toga će propustiti i dobar dio ove sezone. Prošla godina mu je bila najbolja u karijeri, postizao je oko 20 poena u prosjeku i odlično nadoknadio izostanak Middeltona iz postave. Nakon što se Kris vratio, Jabari se povrijedio tako da Bucksi još uvijek nisu zaigrali u svom najjačem sastavu. Iako je strašno talentiran pitanje je koliko će dvije operacije koljena ostaviti traga na njemu. Zbog toga su Bucksi i oklijevali s produženjem ugovora, te su odlučili sačekati da vide u kakvom će stanju Parker biti.

Drugi igrač koji nije uspio dogovoriti nastavak suradnje sa svojim klubom je Marcus Smart. Prošla sezona mu je bila uvjerljivo najbolja u karijeri. Imao je carrer high u skoro svim statističkim kategorijama, a zapravo je najbolji u onome što se ne vidim u brojkama, a to je obrana. Jedan je od najboljih perimeter defendera lige, no Kelti žele vidjeti njegov napredak i u napadu. Sada će se imati priliku dokazati kao vođa druge postave Kelta, jer startne pozicije zazima Allstar dvojac Hayward-Irving.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*