Neće moći, Kevine Durante!

U dramatičnoj završnici, Houston Rocketsi savladali su kao gosti aktuelne šampione, Golden State Warriorse, sa 122 – 121, nakon što su nadoknadili debeli minus u poslednjoj četvrtini. Kevin Durant pogodio je šut za pobedu, ali se ispostavilo da je vreme već bilo isteklo:

James Harden završio je sa meč sa 27 poena, 10 asistencija i 6 skokova, 24 poena ubacio je Eric Gordon, dok je Chris Paul imao 4 poena i 11 asistencija. Kod Warriorsa je Daymond Green imao 9 poena, 13 asistencija i 11 skokova, ali je meč završio ranije zbog povrede.

Young je završio sa 23 poena i 6-7 za tri, Durant je postigao 20 poena, 7 asistencija i 8 askokova, Curry je dodao 22 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok je Thompson stao na 16 poena i 6 skokova.

Gosti iy Houstona su u ‘Oracle areni’ vodili samo na startu susreta, 2 – 0, kada je prve poene polaganjem postigao Harden. Domaćin je brzo preuzeo kontrolu, iako je u startnoj petorci nije bilo Currya. Činilo se da će slavlje nakon dobijanja šampionskog prstenja uoči meča da se nastavi nakon prve sezonske pobede. Sve do poslednje četvrtine i poslednjih trenutaka meča.

Trojkom Trevora Arize Rocketsi su u završnici uspeli da stignu na samo poen razlike, dva minuta pre kraja (119:118), a Tucker je 44 sekundi do isteka vremena postigao koš za 122:121. Usledila je drama, promašena trojka Hardena i već pomenuti koš Duranta koji nije priznat.

U uvertiri večeri Cavsi su u derbiju Istoka dobili Boston, no meč je ostao u senci stravične povrede Gordona Haywarda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*