Nurkić kreće u borbu za novi ugovor, Sixersi napokon kompletni

Bruce Ely / Trail Blazers

Bogata NBA večer je ispred nas. Nakon što smo sinoć imali samo 2 utakmice, na večerašnjem programu ih je čak 11. U najranijem terminu na parket će prvo ekipe Pistonsa i Hornetsa. Stan još uvijek nije odlučio tko mu je startni razigravač, izgleda da polako odustaju od projekta Jackson, te bi Ish Smith mogao dobiti šansu od prve minute. Stvari se čine dobrim i za našeg Bobija koji je dobijao solidnu minutažu u predsezoni. Nadamo se nastavku tog trenda i u regluranom dijelu.

Bojan će na teren protiv svoje bivše ekipe. Netsi su u pomlađenom i osvježenom sastavu pokazali vrlo dobre stvari u predsezoni. Čini se da i za njih napokon slijede bolji dani. Pacersi su u fazi klasičnog rebuildinga. Dali su ključeve ekipe Turneru, koji je sada postao prvo ime ekipe odlaskom Georgea. Bojan još uvijek traži šutersku formu s Eurobasketa, no u ovoj ekipi Pacersa bi mu trebalo biti puno lakše doći do otvorenog šuta, a samim time i poena.

Nevjerovatno ali istinito Sixersi su napokon zdravi. Danas protiv Wizardsa ulaze s kompletnom ekipom. Startati će i Simmons i Embiid, dok će novi prvi pick Fultz ulaziti s klupe i biti vođa druge postave zajedno s našim Darijem Šarićem. Embiid iako zdrav će biti na restrikciji minuta, što njemu nikako nije dobro sjelo. No opreza nikad dosta u Philli i prve utakmice će sigurno biti ispitivanje “terena”, tj Embiidovih i Simmonsovih mogućnosti.

Miami Heat danas mora na Orlando bez pomoći svog najboljeg beka. Goran Dragić će propustiti meč, vuče neke sitne ozlijede, a Spoelstra mu još daje malo odmora nakon napornog Eurobasketa. Osim McGrubera koji će izbivati na duže vrijeme Heat je kompletan. Magic je također bez izostanaka, a Vučević bi trebao startati i dobiti priliku od prve minute, dok će Hezonja ulaziti s klupe. Vogel mu je dao nešto više minuta u predsezoni što je Mario solidno iskorištavao, a vidićemo hoće li isti slučaj biti u regularnom dijelu.

Joker i Nuggetsi svoju sezonu počinju protiv Jazzera. Velika su očekivanja pred njima, imali su sjajno ljeto što se tiče pojačanja i sada bi trebali bez problema izboriti doigravanje. Millsap im donosi kvalitet više i prevagu u nekim situacijama, dok se očekuje i daljnji napredak od mladih snaga. Prvenstveno našeg Jokića, a onda i bekova Harrisa i Murraya.

“Novi” Vukovi imaju jako težak zadatak na startu sezone. Vjerujem da ćemo gledati pravu poslasticu protiv Spursa večeras. Thibs je nedavno izjavio kako je oduševljen napretkom našeg Nemanje Bjelice ovo ljeto. Napokon je zaliječio sve povrede, u predsezoni je bio među boljim igračima Wolvesa i nadamo se većoj minutaži za njega ove sezone.

Nurkić i Blazersi otvaraju protiv Bendera i Sunsa. Juka je dosta radio na sebi ovo ljeto, a sada kada su Blazersi neodlučni oko produženja ugovora Juka će sigurno imati motiv više da se dokaže. Svi znamo koliko može kada se treba nekome dokazati. Bender se i dalje muči sa šutom, ne služi ga na najbolji način, no kupi skokove a vidljiv je i napredak u obrani. To će mu sigurno donijeti koji minut više u ovoj ekipi.

Na kraju večeri imamo duel Kingsa i Rocketsa. Nažalost Kraljevi su bez našeg Bogdanovića koji još uvijek nije do kraja zaliječio povredu zgloba. S druge strane Rocketsi su sinoć bili sjajni i srušili prvake i tako na najbolji mogući način otvorili sezonu. Paul i dalje vuče sitnu povredu koljena zbog koje nije mogao biti na parketu u posljednjim minutama protiv Warriorsa i za očekivati je da će presjediti ovaj meč.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*