Griffin i Jordan demolirali Lakerse

Miloš Teodosić je debitovao u pobedi svojih Clippersa 108 – 92 nad gradskim rivalima, te je već u prvoj četvrtini zabeležio prve poene u NBA. Igrao je 21 minut, postigao je 6 poena (2 trojke, uz šut 22 % iz igre) i podelio je 6 asistencija. Solidno, ali svakako ne ono što od Tea možemo očekivati.

Bila je ovo, uz izuzetak prve četvrtine, igra mačke i miša. Iskusni igrači Clippersa, pre svih Blake Griffin i DeAndre Jordan, uz podršku Beverlya i Gallinarija nosili su svoj tim do ubedljivog trijumfa. Griffin je bio najefikasniji u svom timu sa 29 poena uz 12 skokova i sjana 52 % šuta iz igre, dok je Jordan gospodario reketom – 14 poena i čak 24 skoka. Pitbul Beverly je sa 10 poena, 3 skoka, 2 ukradene lopte i žestokom odbranom bio važan šref u igri Clippersa. Griffin je sa odbranom Lakersa radio šta je hteo:

Utisak je da je Teo ovaj meč odigrao u blagom grču i da će se morati naviknuti da više nije ‘šef’ u svom timu. Dosta puta smo gledali situaciji gde je širio ruke i čekao loptu od saigrača, ali su se Griffin. Gallinari i Jordan odlučivali ili za druge igrače ili za solo akcije. Njegov učinak je solidan – 21 minut, 6 poena (2-6 za tri, 0-3 za 2), 6 asistencija, 1 skok i 1 blokada. Rivers ga nije uvodio u igru u četvrtoj deonici, prednost je dao svom sinu – Austinu Riversu – koji je imao značajno lošiji učinak od Tea – 26 minuta, 2 poena (0 – 3 za tri, 1 – 6 za 2) i 2 asistencije uz 1 ukradenu loptu.

„Mora popraviti svoj šut, no on već ima 30 godina“, rekao je jedan od komentatora za Tea. 

„On je takmičar, biće dobar u ovoj ligi,” nagovestio je drugi kakva sudbina čeka Miloša u sezoni.

Sa druge strane vrlo raštimovana igra Lakersa koja ne obećava dobru sezonu. Razvikano pojačanje tima iz LA, Lonzo Ball, prikazao je vrlo lošu partiju, a meč je završio sa – 3 poena, 9 skokova i 4 asistencije. Biće ovo teška sezona i za njega. Već u ovom meču sjajnom odbranom Patrick Beverley mu je poželeo ‘dobrodošlicu’ u NBA. Brook Lopez je sa 20 poena i 6 skokova bio najefikasniji kod Lakersa, a dobar utisak ostavio je i Larry Nance Jr. sa 14 poena i 12 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*