‘Grmljavina’ odjekuje Zapadom

Oklahoma je silovito krenula u novu sezonu. Prvi su pali Knicksi, 105 – 84, a neizvesno je bilo samo u prvoj četvrtini. Thunder je meč rešio u drugoj i trećoj deonici u kojoj su uspeli da dođu do velike prednosti koju su u završnici sačuvali bez veće muke. Teško je odlučiti se koja je prva priča ovoga meča – da li je to Russell Westbrook koji je uvodnim triple doublom (21 poen, 10 skokova i 16 asistencija) dirigovao igrom tima, ili je Pau George koji je bio najefikasniji na debiju, ili Carmelo Anthony koji je postigao prve poene protiv bivšeg kluba u kojem je proveo 7 godina.

Ili je to bio zagrljaj ‘brkate’ braće, Adamsa i Kantera pre meča, i velika energija koja još uvek postoji oko njih:

Russellu je ovo 80-ti triple double u karijeri, Paul George je sa 28 poena debitovao za novi klub, a domaći tim je na 300-oj utakmici uzastopno rasprodao halu!

Rekli smo – prve poene u meču postigao je, ko bi drugi nego, Melo. Anthony je pogodio trojku protiv svog bivšeg kluba i tako najavio kanonijadu. On je završio meč sa 22 poena, a šutirao je trojke 3 od 10.

U Knicksima je Kristaps Porzingis zabeležio dabl-dabl sa 31 poenom i 12 skokova, ovo će statistički gledano biti njegova sezona i nesumnjivi je lider ove franšize. Pored njega je samo još Enes Kanter bio “dvocifren” – postigao je 10 poena. Adam je na drugoj strani završio sa 12 poena, 5 od 5 iz igre.

Russell se novim triple doublom još jednom pridružio Oscaru Robertsonu nakon sjajnog otvaranja sezone:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*