Lavine ne produžuje s Bullsima

NBA

Jedan od najvećih tradova ovoga ljeta se desio na dan drafta. Jimmy Butler je pojačao redove Wolvesa, dok su u suprotnom smjeru otišli Kris Dunn, Zach Lavine i pick prve runde drafta koji je malo kasnije pretvoren u Finca Lauri Markkanena. Ovo je označeno kao novi početak Bullsa, riješili su se svih igrača iz Thibsove ere kada ih je Roseova ozlijeda zaustavila da naprave neke veće stvari.

Isprva se činilo kako su Bullsi dobili “siromašan” paket za svojeg najboljeg igrača, Dunn iako talentiran, nije se pokazao u najboljem svjetlu u svojoj prvoj sezoni, Lavine je izvan terena zbog nezgodne ozlijede koljena, a tu je i nedokazani Markkanen. No onda je uslijedio Eurobasket i Lauri je odigrao odličan turnir i napokon se činilo da Bullsi znaju šta rade.

No prema zadnjim vijestima, čini se da opet “lutaju”. Objavili su kako zasada neće produžiti ugovor s nominalno najboljem igraču kojeg su dobili u tradu, Zachom Lavineom. Njega neće biti na terenu još jedan duži period, dok se ne oporavi, a kako javljaju iz Bullsa zasada mu neće ponuditi produženje ugovora, već će riskirati s njim na tržištu slobodnih igrača. Prvo žele vidjeti u kakvom će se stanju vratiti na parket, jer igrač kao što je Lavine uvelike ovisi o svojim atletskim sposobnostima.

No opet se postavlja pitanje, zašto dati najboljeg igrača koji je ujedno i jako cijenjen diljem lige za nekoga oko koga ne planirate svoju budućnost. Već se dešavalo da je uprava Bullsa imala nepromišljene poteze, a čini se slijedi još jedan. Objavili su kako će sigurno mečirati svaku ponudu ukoliko se Lavine dokaže, no i puno lošiji igrači od njega su bili preplaćivani kada su postali restricted free agenti. Ekipa s dosta prostora na capu, kao npr Netsi, samo vrebaju kako bi doveli neko zvučnije ime i sigurno će pokušati ako ništa drugo podići cijenu, kao s Crabbeom prije dvije sezone.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*