Kralj još uvijek bolji od Freaka

Sinoć su snage ukrstili bivši MVP Lebron James i verovatno budući Giannis Antetokoumnpo. Greak Freak je nevjerovatno ušao u ovu sezonu, počastio je s 37 poena Kelte, a već iduću utakmicu je morao igrati protiv Lebrona i Cavsa. Utakmica je bila izjednačena u prvom dijelu, nakon prve četvrtine rezultat je bio izjednačen. U drugoj dionici Cavsi se ipak malo odvajaju, da bi u trećoj došli do ozbiljnije prednosti. To se pokazalo ključnim i na kraju su Cavsi došli do relativno lagane pobjede.

Greak Freak je opet odigrao odličnu utakmicu. Ubacio je samo 3 poena manje nego Keltima, ukupno 34, dodao je i po 8 skokova i asista. Brogdon je odigrao solidno i ubacio je 16 poena, a naš Mirza je pogodio samo jednu trojku u 9 minuta igre.

U redovima doprvaka Lebron James je po običaju bio najbolji. Ubacio je 24 poena uz 8 asista i 5 skokova, a odličan je bio i Love na svojoj novoj poziciji centra. Stavio je 17 poena uz 12 skokova. Čak je i Lebron James bio impresioniran Greak Freakom. Oduševio ga je napretkom ove sezone, a Kralj je jednostavno rekao -“Sigurno ulazi u društvo najvećih. Ako već nije tamo.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*