TOP 5: Učinak naših za 20/10/2017

1 Nikola Vučević

Učinak karijere za Crnogorskog centra. Ubacivao je odakle god je htio, pogađao je svoje standardne duge dvojke, no ovu utakmicu je otišao i koji korak dalje (bukvalno) te je pogodio čak 6 trojki. Nevjerovatan postotak šuta, promašio je samo 5 lopti i bio nerješiva enigma za obranu Netsa. Izvrsno je širio reket, baš ono što se od njega i traži a dominirao je i u svom reketu i bio je najbolji skakač ekipa sa 13 skokova. Vučević nam je nagovijestio izvrsnu sezonu u ove prve dvije utakmice sezone i zasada je glavni igrač Magica.

2 Dario Šarić

Najbolji igrač s klupe Sixersa u porazu od Kelta. Po ulasku u igru agresivno je krenuo, no nekoliko puta se nepotrebno zadriblao i izgubio je čak 6 lopti. Iako su mu neke nepravedno oduzeli, kao jednu čistu situaciju pod košem Kelta kada su mu svirali nepostojeće korake. Izvana ga šut nije slušao, promašio je sve 4 trojke koje je uputio, no zato je oko reketa pogodio gotovo sve. Obrana korektna, jedan je od boljih u tom segmentu u Sixersima, a bio je i nadomak double double učinka, falio mu je samo 1 poen.

3 Nemanja Bjelica 

Napokon je i Nemanja dobio šansu u Wolvesima i odmah je vratio Thibsu odličnom utakmicom. Priliku je dobio, no u dosta limitiranoj minutaži, no uspio je ubaciti čak 10 poena uz samo jedan promašaj, a izvan linije 7,24 je bio nepogrešiv s dvije pogođene trojke. Vrlo je dobro širio reket i još jednom pokazao da je najbolje stretch oružje na poziciji četvorke koje Thibs posjeduje. Obrana korektna kao i uvijek, skok solidan i nadamo se da će Thibs napokon uvijdeti kakvog igrača ima u ekipi.

4 Bojan Bogdanović

Novi bek šuter Pacersa polako ulazi u formu. Ovu utakmicu je više pogađao iznutra, to je nešto što baš i nismo navikli od Bojana. Opet sjajno koristi cutove i prostor, a još uvijek traži formu izvana. Pogodio je samo jednu trojku, no navikli smo da Babo gotovo uvijek početkom sezone traži formu nakon napornog ljeta.

5 Jusuf Nurkić 

Juka se protiv Pacersa dosta mučio sa šutom, no kao i obično pod obručem je dominirao. Bio je presnažan za centre Pacersa i većinu koševa je postigao ispod obruča. Podijelio je i nekoliko lijepih asista s vrha reketa, a ovaj puta je imao za njega neobično slabo skakačko veče. Mučio se i s izgubljenim loptama, no nije ni igrao puno minuta, jer za to nije bilo potrebe, Lillard i McCollum su riješili većinu posla.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Tihi junak NBA, o kojem niko ne priča! - Ostatak Sveta
  2. Igrač meseca: Nikola Vučević, Orlando Magic - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*