Grčka osveta

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Gary Dineen/NBAE via Getty Images)

Bucksi su u veoma uzbudljivoj završnici uspjeli nanijeti prvi ovosezonski poraz Blazersima. Glavni junak je naravno bio The Greek Freak koji je još jednom istaknuo kandidaturu za MVP-a. Utakmica je bila u egalu skoro čitavo vrijeme, s jedne strane su “udarali” Lillard i McCollum, a s druge Giannis. Nurkić se pridružio nekoliko puta, odigrao je svoj najbolji meč sezone, a jednom je sjajno blokirao Giannisa na ulazu.

No Grčki Bog se stigao osvetiti. I to kako. Prvo je ukrao loptu McCollumu i zakucao u kontri, čime je donio prednost svojoj ekipi. Onda je odlučio potvrditi pobjedu blokadom na Nurkiću. Jusuf ga je pokušao izbjeći, no Giannis ima predugačke ruke i uspio je blokirati Nurka i donijeti pobjedu Bucksima.

Giannis je na kraju odigrao nevjerovatan meč. Ubacio je 44 poena uz 8 skokova i 4 asista. Pratio ga je Middelton sa 18 i bacanjima koja su potvrdila pobjedu, a naš Mirza je bio vrlo dobar s klupe. Ubacio je 3 trojke iz 4 pokušaja za 9 poena. Lillard i McCollum su ubacili svaki po 26 poena, a Damian je imao i po 4 asista i ukradenih lopti. Nurkić je završio na 17 poena, 11 skokova i 3 blokade.

Nakon početne pobjede Pacersi su nanizali dva poraza. Prva stvar na kojoj će morati poraditi je obrana, jer dosada su svaki puta primili preko 100 poena. Stvari su izgledale odlično za Heat, vodili su i do 25 razlike, no Pacersi se nisu predavali. U posljednjoj četvrtini su stigli ispod 10, da bi Oladipo uspio smanjiti i na 3 razlike 25 sekundi prije kraja. Na kraju su se uspjeli provućio, iako je Joseph smanjio i na -2 i tako doći do svoje prve pobjede ove sezone.

Oladipo je opet bio najbolji igrač Pacersa koji su još jednom nastupali bez Turnera. Victor je ubaco 28 poena uz 5 asista i 4 ukradene lopte. Sabonis je dodao 18 poena, a Bojan ubacio 7 uz polovičan šut. Dragić je bio najbolji pojedinac kod Heata, ubacio je 23 poena uz odličnih 9/13 iz igre. Bekovski partner Waiters j dodao 19, a James Johnson 14 uz 8 asista i čak 5 blokada.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*