Pomračina Sunca

Stvari su krenule jako loše u Arizoni. Sunsi imaju jedan od najgorih startova u povijesti lige i to ih je dovelo do potpunog raspada. Sve je počelo sa najgorim otvaranjem sezone protiv Blazersa. Izgubili su 124-76 i to je njihov najteži poraz na otvaranju u povijesti. Protiv Lakersa su se stvari malo popravile, no opet su izgubili i dopustili su rookieu Ballu da ih uništi izvana.

Kap koja je prelila čašu je bio poraz od Clippersa. Primili su čak 130 poena, a zapravo je prva utakmica bila njihova najbolja “obrambena” predstava jer su primili najmanje poena, “samo” 124. Katastrofalna igra u oba smjera, očajna koš razlika i neke stvari su se morale promijeniti. Danak je platio trener Watson koji je dobio otkaz i razrješen je dužnosti trenera Sunsa.

Da bi stvar bila gora Bledsloe je javno tražio trade. Oglasio se ne Twitteru kako želi otići iz Arizone. Tokom ljeta je bilo priče oko njegovog tradea, ali nije bilo dovoljno dobrih ponuda, no poslije ovakvog starta čini se da će Eric uskoro promijeniti klub.

Prava je šteta da se ovakve stvari dešavaju. Sunsi i dalje imaju jednu od potetnijih ekipa u ligi. Booker bi mogao biti nova šuterska zvijezda lige, birali su Jacksona koji bi se mogao sjajno slagati s Bookerom, no očito nešto “smrdi” u Arizoni. Za početak će probati sa smjenom trenera, a vjerujemo da gore rezultate ne mogu imati, tako da zapravo ništa ne mogu izgubiti.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*