Top 5: Učinak naših za 21/10/2017

1 Nikola Vučević

Odličan početak sezone je iza Vučevića. Vogel je napokon uvidio sve prednosti koji ima u Nikoli i sada to maksimalno koristi. Iznenadili su Cavse i uzeli relativno laganu pobjedu, a Nikola je opet odigrao odličnu utakmicu. Sjajno je šutirao, promašio je samo 5 šuteva, a ubacio je 23 poena, najviše u svojoj ekipi. Počeli su puno više igrati centralni pick and roll i pop što Nikoli jako odgovara. Pogađao je šuteve s vrha reketa, a često se otvarao i pod košem te nije imao problema sa završnicom ispod obruča. Bio je solidan i u obrani, ubilježio je 3 blokade, te uzeo 7 skokova što je malo ispod njegovog uobičajenog učinka, no to je sve ostvario u manje od pola sata igre.

2 Goran Dragić

Dragon se polako vraća u formu u kojoj smo ga naviknuli gledati. Odličan meč protiv Pacersa, dosta poena iz tranzicije što je njegovo najjače oružje, a ubacio je i 2 trojke iz 2 pokušaja. Odlično je vodio ekipu, kontrolirao tempo utakmice, a na kraju i minutu prije završetka na +5 Heata potvrdio pobjedu svoje ekipe floaterom. Pogodio je gotovo sve što je bacio, promašio je samo 4 šuta.

3 Jusuf Nurkić

Možda i najbolja utakmice sezone za Jusufa. Odigrao je vrlo dobru partiju protiv Bucksa, u napadu je odlično dijelio asiste kada je udvojen, pogađao šuteve izvana i natjerao Buckse da izlaze na njega, a u svom reketu je bio posebno dominantan. Podijelio je 3 blokade, od kojih je jedna na Giannisu bila posebno atraktivna. Nažalost na kraju mu je Giannis vratio u posljednjem napadu i Nurk je propustio šansu da donese pobjedu Blazersima. No treba reći da je sve vrhunski odradio u tom napadu, no nažalost Grk ga je stigao i donio pobjedu Bucksima.

4 Mario Hezonja

Napokon smo dočekali i bolje partije od mladog Hrvata. Mario je u predsezoni bio jako dobar, u prvim utakmicama solidan a protiv Cavsa je odigrao najbolje ove sezone. Dobio je čak 25 minuta i to je sjajno iskoristio. Pogađao je šuteve, izvana je bio nepogrešiv, trojke 3/3 a promašio je samo jedan šut za dva. Vidi se i napredak u obrani, ono što Vogel najviše cijeni, a uspio je pokupiti i 6 skokova. Ako ovako nastavi Mario će sigurno dobivati sve više i više minuta.

5 Dario Šarić

Dario nastavlja sa konstatnim partijama. Vrlo dobar učinak s klupe, u svom reketu pokupi gotovo sve, uzeo je 7 skokova. Napad još uvijek malo šteka, dosta promašuje i nekada se zna previše zaigrati, no uspio je ubaciti 9 poena. Izvana je bio malo bolji nego inače, pogodio je 2/3  trojke i ubilježio je jedan asist. Brown mu vjeruje, uvijek je na oko 25 minuta po utakmici što je odlična stvar i Dario polako postaje jedan od ključnih članova sada već “kultnog Processa”.

 

Zapratite nas i na Twitteru – @ostataksvetanb2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*