J.R Swish is back

Prije početka ove sezone trener Cavsa Tyronee Lue je najavio neke promjene u startnoj petorci. Prvo je objavio kako će startati s Loveom na centru, a Thompson bi prešao u ulogu šestog igrača. Krajem prijelaznog roka ekipi se pridružio i stari Lebronov “ortak” Dwyane Wade. Njegovim dolaskom obavljena je još jedna izmjena u petorci. Dosadašnji startni bek J.R Smith se preselio na klupu, a Wade je startao.

Nevolje u Clevelandu

J.R nije bio pretjerano zadovoljan s ovom odlukom, no odlučio je prihvatiti ulogu s klupe. No, nakon samo 3 utakmice stvari se mijenjaju. Wade je imao očajan start u sezoni, postiže samo 5,7 poena uz jako loš šut od 28%. Cavsi jesu na pozitivnom učinku, no već su ispustili utakmicu protiv Magica koje je predvodio sjajni Nikola Vučević. Wade je sam uvidio da nešto ne valja, te je u razgovoru s trenerom Lueom odlučio kako bi startna uloga trebala biti vraćena Smithu.

Ovo bi trebalo postati trajno rješenje. Wade više nije u cvijetu mladosti, što su pokazale i ove prve utakmice sezone. Igrajući s drugim postavama u smanjenoj minutaži može bolje iskoristiti svoje prednosti. Smithu sigurno neće smetati startna pozicija, te je nakon samo 3 utakmice došao na “svoje”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*