Boogiev povratak

Večer otvaraju dve možda i najslabije ekipe lige, Bullsi i Hawksi. Obje ekipe i inače imaju dosta limitirane roster, no večeras će obje biti dosta oslabljene. Bullsi već standardno igraju bez Portisa i Mirotića, dok su Hawksi i dalje bez Schroedea. Markkanen je odlično iskoristio izostanak gore navedene dvojice. Stigao je do NBA rekorda, postao je prvi rookie koje je pogodio minimalno 10 trojki u 3 utakmice. Praktički je jedina svijetla točka Bullsa zasada.

Carslie je još jednom pokazao kako je  majstor s playmakerima. Dennis Smith Jr. izgleda odlično u ovim prvim utakmicama i čini se da je budućnost Mavsa osigurana s njima. Večeras idu na nezgodne Grizzliese koji već na svom kontu imaju dva poveća skalpa. Pali su i Warriorsi i Rocketsi, a Gasol igra u sjajnoj formi. Fizdale je odlično posložio ekipu i polako postaju Dark Horse Zapada.

I prije početka ove sezone znali smo kakva je situacija u Bucksima. Sve se vrtio oko Giannisa i iako je strašno napredovao prošle godine, kada je objavio da prihvaća Mambin izazov da bude MVP ipak ga nismo shvatili ozbiljno. Barem još 2,3 sezone da dođe do tog statusa, no Giannisa nas je sve demantirao. Igra nevjerovatno i zasada je prvi kandidat za MVP-a lige. Danas će opet imati za protivnike Celtise koji se polako oporavljaju od Haywardove povrede. Najviše zasluge za to svakako imaju mladi dvojac Brown-Tatum koji polako hvataju ritam i igraju sve bolje i bolje.

Teo se još jedan igrač kojega nećemo gledati neko vrijeme na parketima. Prema prvim predviđanjima izostati će do Nove Godine, no Clippersi guraju sjajno u ovom novom sastavu. Griffin je napokon zdrav i igra na MVP razini, dok su se i ostala pojačanja pokazala u odličnom svjetlu. Danas za protivnike imaju nezgode Blazerse. Nurk igra solidno, no očekujemo više od njega. Lillard i McCollum su na standardnoj razini i predstavljaju najveću prijetnju za ekipu iz LA-a.

Posljednji meč večeri je prava poslastica. Boogie se prvi puta vraća u Sacramento nakon tradea u Pelicanse. Nisu ostali u dobrim odnosim i Boogie će sigurno biti motiviran protiv bivše ekipe. Pelikani su loše krenui u sezonu, roster im je ipak pretanak, nakon Boogiea, Davisa i HOlidaya očiti je pad kvalitete i zasada se muče. Bogdan je prvi puta igrao NBA košarku u prošloj utakmici, i pokazao je vrlo dobre stvari. Spreman je pomoći od prvog trenutka, a Kingsima će to biti neophodno ukoliko žele početi pobjeđivati.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*