Kako je Jokićev drugar šokirao Divca i Kingse

Pelicansi su slavili u Sacramentu, 114 – 106, nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Početak meča obeležio je podeljen doček nekadašnje zvezde Kingsa, DeMarcusa Cousinsa koji se prvi put u Sacramento vratio u dresu drugog kluba. Pelicansi su na ovom meču bili lišeni nekolicine dobrih igrača, i dok Davisa neće biti samo na ovom meču, za ostale se ne zna kada će se vratiti:

Cousins je izdominirao na ovom meču, bio je fantastičan sa 41 poenom, 23 skoka i 6 asistencija. Prosto nezaustavljiv. No, X faktor u pobedi Pelicansa bio je Jameer Nelson, novo pojačanje iz Nuggetsa, dojučerašnji saigrač Nikole Jokića koji je meč završio sa 18 poena, 6 asistencija i 4 skoka.

Kod Kingsa bilo je mnogo dvocifrenih igrača i niko nije iskakao. Fox je sa 14 poena bio najefikasniji, ali i najsebičniji jer u nekoliko situacija kada je mogao asistirati saigračima na otvorenom šutu, on je bespotrebno forsirao i tako omogućio gostima da se odlepe. Pratio ga je Randolph sa 13 poena i 9 skokova. Bogdan Bogdanović odigrao je solidan meč – 25 minuta, 10 poena, 4 asistencije i 2 skoka, 4 od 7 iz igre, 0 od 2 za tri poena.

Boogie postiže i prve poene na utakmici, a svojim potezima tokom meča oduševljava sve:

No, Kingsi imaju zvezdu u usponu, zove se D’Aaron Fox:

Furiozno su Kingsi ušli u meč. Već polovinom prve četvrtine imaju osetnu prednost od 25 – 6, no ulaskom Jameera Nelsona – dojučerašnjeg igrača Nuggetsa – dolazi do bolje igre gostiju. Nelson pogađa čak tri trojke, tako da je zaslužn za seriju Pelicansa od 15-2, i smanjivanje vođstva na jednocifrenu prednost. No, serija Kingsa se nastavlja a na prvi odmor se ide sa 40- 27. Prednost Sacramento drži do poluvremena, kada na semaforu stoji 70 – 56.

No, u trećoj četvrtini sledi preokret. Pogocima Holidaya 2:42 do kraja četvrtine Pelicansi prelaze u vođstvo, 80 – 79, prvi put nakon uvodnih minuta meča. Ovu četvrtinu Pelicansi dobijaju sa 32 – 17, tako da se u poslednju deonicu ulazi sa + 1 za domaće. Nastavljaju Pelicansi sa dobrom igrom i preokreću potpuno. U trenucima kada imaju +7 proradio je Bogdanović koji je sa nekoliko atraktivnih poteza vratio Kingse u igru a publiku digao na noge:

Bogdan potezima mamio uzdahe!

No, to nije bilo dovoljno. Na krilima Cousinsa i Nelsona, te zahvajujući početničkm greškama i promašajima Kingsa, Pelicansi su odneli ceo plen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*