Markkanen dobio prvo slavlje Bullsima

Nba.com

Markkanen uživa u životu u “Vjetrovitom gradu”. U izostanku obje četvorke Bullsa odlično je krenuo u svoju rookie sezonu. Nakon što je oborio rekord u prve tri utakmice sa 10 postignutih trojki, nastavio je sličnim tempom i protiv Hawksa. Riješio je meč, kako drugačije, nego trojkom. Ubacio je ključne koševe 48 sekundi prije kraja. Tražio je loptu i pogodio, te prelomio utakmicu i odveo Bullse na nedostižnih 5 poena prednosti.

-“Ne bojim se ključnih trenutaka. Iako nisam dobro šutirao kroz utakmicu i dalje vjerujem u svaki šut koji uputim, vjerujem da će ući.”- rekao je rookie poslije utakmice. Dotada je bio na 1/7 šutu za tri poena, no ubacio je kada je bilo najbitnije.

Bellineli je bio najbolji s klupe kod Hawksa, pogodio je 5 trojki i završio na 23 poena no nije bilo dovoljno protiv sjajnog Finca. Hawksi su još uvijek bez najboljeg igrača Schoredera i teško će ići bez njega, pogotovo u ovako limitiranom rosteru. Bazemore je bio solidan sa 13 poena, a Muscala je ubacio 14 uz 10 skokova. S klupe je rookie Collins bio jako efikasan, promašio je samo jedan šut i ubacio 13 poena uz 5 skokova. Bullsi su odigrali timski, poeni su bili ravnomjerno raspoređni te su imali čak 6 dvoznamenkastih igrača. Lopet je ubacio 16, Nwaba 15 s klupe, a junak Markkanen je završio na 14 ubačaja.

Borbeni Mavsi su umalo preokrenuli Grizzliese, no nestalno je snage pred kraj utakmice. “Međedi” su počeli silovito, sjajnom obranom su držali utakmicu pod kontrolom, a Mavse na samo 27% šuta u prvom dijelu. Dopustili su samo 14 poena u prvoj četvrtini, a na poluvremenu je bilo 19 razlike.

U drugom dijelu Matthews se budi, pogodio je 4 trojke nakon odmora i pokrenuo ekipu. Čak su u posljednjoj dionici i stigli do prve prednosti na utakmici zahvaljujući JJ Barei koji je dovršio 18-8 seriju Mavsa. No onda su loptu preuzeli Conely i Gasol i donijeli još jednu pobjednu odličnim Grizzliesima ove sezone.

Marc je opet bio sjajan, ubacio je 25 poena uz 13 skokova, a Conely je stao na 22. S klupe je opet vrlo dobar bio Evans s 19 ubačaja. Kod Mavsa Barnes je bio najbolji strijelac sa 22 koša, a Matthews je na kraju završio sa 18 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*