Ameriku je napao uragan – Boogie!

Ako su Giannis na Istoku i Harden na Zapadu obeležili prvu sedmicu ovogodišnje sezone NBA, onda je protekla sedmice definitivno u znaku centra New Orleansa Pelicansa, DeMarcusa Cousinsa. Bedem pod koševima Pelicansa opravdao je svojim nastupima epitet ‘najbolje petice’ lige, a u prvih šest mečeva beleži neverovatne brojke, najbolje u svojoj 8-godišnjoj NBA karijeri:

U šest mečeva niti jednom nije imao ispod 20 poena, tri puta je davao više od 30 po meču, niti jednom nije uhvatio manje od 10 lopti, a iz igre šutira preko 50 %. Vrhunac dobrih igara i potvrdu sjajne forme videli smo u sinoćnjem meču protiv Cavsa kada je zabeležio svoj prvi ovosezonski, a sedmi triple double u karijeri:

Gotovo da nema mana u njegovoj igri. Sjajan je sa loptom, nezasutavljiv u napadu i čvrt u dobrani, donro se kreće bez lopte, pogađa, hvata lopte, asistira i blokira. Ove sezone se čak i primirio tako da njegov nagli karakter nije dolazio do izražaja. Bio je nedavno na velikim iskušenjima kada se po prvi put obreo u svom Sacramentu. Dočekan je i aplauzima i zvižducima, no na tom meču odigrao je jedan maestralan meč i gotovo je sam dobio domaći tim – 41 poen, 23 skoka, 6 asistencija i 56 % šuta iz igre:

Sjajne partije u prosečnom timu koji po mnogima nema kvalitetu za vrh na Zapadu, iako imaju najači frontcourt duo, Cousins – Davis. Spekulacije govore kako bi Boogie već ove sezone mogao napustiti tim, a jedna od destinacija na kojoj bi se mogao još više ostvariti pa ići i do titule su – Boston Celticsi:

Boogie Cousins u Bostonu… nakon ove odluke NBA sve je moguće!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*