Cavsi traže izlaz iz krize

NBA nedelja već tradicionalno počinje u ranijim večernjim satima. Ovaj puta nas čeka dvoboj Bucksa i Hawksa. Giannis je prvi kandidat za MVP-a lige, igra stvarno nevjerovatno bilježi strašne brojke i pravi je vođa svoje ekipe. Mirza polako ulazi u šutersku formu, što nas raduje, jer bi napokon trebao početi opravdavati povjerenje koje uživa kod Kidda. S druge strane Hawksima se vratio Schroeder, a bez njega nisu uspjeli upisat pobjedu. Bellineli u zadnje vrijeme odlično šutira, gađa trojke s visokim postotcima i glavni je razlog konkurentnosti Hawksa.

Jokić i Nuggetsi bi u načelu trebali imati lagan posao protiv Netsa. No Jokera čeka Mozgov, čovjek koji otvoreno ima nešto protiv Srba, tako da ne sumnjamo u njegovu motivaciju pred ovaj meč. Netsi igraju iznenađujuće dobro, Russell je preuzeo konce ekipe, no bio vukao je sitnu povredu no za večeras bi trebao biti spreman. Millsap i Joker polako ali sigurno pronalaze zajedički jezik, i od njihove suradnje ovisi i budućnost Nuggetsa.

Najugodnije iznenađenje lige su svakako Orlando Magic. Vogel je napokon posložio kockice, Gordon i Vučević igraju sjajno, imaju odličnu pomoć u Fournieru, Paytonu i ostalim mladim igračima. Raduje nas što i Mario Hezonja napokon dobija konstantnu minutažu i svaku utakmicu opravdava povjerenje. Danas idu na Hornetse i Howarda koji je izgleda napokon pronašao davno izgubljenu formu. Strašno je dominantan u reketu, hvata hrpu skokova, a jedina boljka su mu slobodna. No dok god ovako kontrolira reket, bacanja su najmanji problem.

Očekuje nas duel Wall i Foxa, tj Wizardsa i Kingsa. Fox je rookie koji neodoljivo podsjeća na playa Wizardsa. Strašno je brz i agilan i biti će zanimljivo kako će se suprotstaviti Wallu. Inače Kingsi igraju solidno, Bogdanović je pokazao da će biti pravo pojačanje, a danas imaju i šansu za iznenađenje jer Beal ne bi trebao igrati. Potukao se prošlu utakmicu s Greenom i sada ga vjerovatno očekuje kazna od lige.Eto prilke za Bogdana i Kraljeve

Cavsi su u ogromnoj krizi, kako smo danas već i pisali. Danas kući protiv Knicksa traže povratak na pobjedničke staze. Najveći problem će im predstavljati Porzingis koji se potpuno oporavio od povrede kuka i sada je napokon na 100%. I rookie Ntikilina je počeo igrati, to je ohrabrujuća vijest, a prošlu utakmicu su dobili Netsa s velikom razlikom, tako da im samopuzdanje raste. Za razliku od Cavsa koji su sinoć bili demolirani od Pelicansa, Davis i pogotovo Boogie su ih uništili i čak ni Lebron nije imao pravi odgovor. Lue eksperimentira s postavama i čini se kako nema uvijek spremno najbolje rješenje. Danas mu treba pobjeda da malo trgne ekipu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*