Top5: Učinak naših 28/10/2017

1 Nikola Jokić

Joker je našao formu. Protiv Hawksa je bio izuzetno dominantan u svom reketu, uzeo je čak 15 skokova od toga 11 u obrani. U napadu standardno snalažljiv, bilo da rješava situacije 1 na 1 ili hvata pasove od suigrača. Solidno je i razigravao, a na samom kraju utakmice je bio odličan. Prvo pas za Millsapa koji fadeawayom pogađa, da bi onda na ispod minute prije kraja utakmice pogodio s poludistance i tako praktički prelomio utakmicu.

2 Goran Dragić

Dragon je bio najbolji pojedinac u svojoj ekipi protiv Kelta. Nažalost protiv raspoloženog Irvinga nije išli. Goran je bio vrlo efikasan i precizan no samo unutar linije 7,24. Trojke ga nisu išle i pogodio je samo jednu, dok je 3 promašio. Dosta poena je zabio i na nepostavljenu obranu, Horford i Theis mu nisu predstavljali problem kod ulaza tako da je bio gotovo 100%-tan unutar i oko reketa. Solidno je distribuirao loptu, no ne bi mu škodila koja asistencija više.,

3 Jusuf Nurkić 

Sunsi izgleda da odgovaraju Juki. Još jednom je odigrao vrlo dobro protiv njih. U ovoj utakmici je pokazao neke stvari na koje nas već polako navikava, kao što su odlična dodavanja cutterima sa visokog posta, solidan šut izvana i dobra obrana reketa. U ovoj utakmici je pokazao kako može pogađati i floatere s visokim postotcima, jer dosta često je završavao na 3,4 metra od koša. Uz to praktički je i riješio utakmicu sjajnom obranom i blokadom na Bookeru pola minute prije kraja utakmice.

4 Nikola Vučević

Najugodnije iznenađenje lige su svakako Orlando Magic. Nakon pobjede nad Spursima zasjeli su na prvo mjesto Istoka. Moramo reći potpuno zasluženo. Nikola i dalje igra vrlo dobr/o, iako je malo smanjio ritam nakon nevjerovatnih partija prošli tjedan. Protiv Spursa je u samo 22 minute zasipao koš izvana, pogodio 3/3 trojke i ubacio ukupno 15 poena. Zatvorio je i reket, te podijelio 3 blokade a jedino je skakački bio ispod svoje standardne razine. Odlična sezona zasada i za Nikolu i za Magic.

5 Dario Šarić

Prvi start sezone za Daria. Zamjenio je Covingtona u startnoj petorci. Dario polako razvija odličnu kemiju sa Simmonsom, dosta često se pronalaze na terenu, a većinu trojki sinoć je Dario zabio na njegov asist. Nekoliko puta je i Dario uzvratio Simmonsu pasom za čisto zakucavanje ili polaganje. Pogodio je 4 trojke i to su mu bili jedini poeni na utakmici, još uvijek se muči s unutarnjom igrom, no kako je sinoć startao na četvorci sa ove 4 trojke svoj posao je korektno odradio.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*