Stevens skinuo ‘skalp’ Popu, ratnici rafalno u derbiju Zapada!

Desilo se i to. Boston je sinoć izdominirao derbijem večeri i pobedio San Antonio Spurse. Bila je ovo peta uzastopna pobeda Bostona, a treći uzastopni poraz Spursa. Bilo je na kraju 108 – 94 za Celte. Ovo je prvi put da je trener Stevens pobedio Gregga Popovicha, i sada u ligi nema trenera kojeg Bostonov strateg nije pobedio makar jedanput.

Sa 24 poena i 6 asistencija lider tima iz Bostona bio je Kyrie Irving, Brown je dodao 18 a Al Horford je imao double double sa 14 poena i 13 skokova. Kod Spursa je najefikasniji bio rezervista Brandom Paul sa 18 poena.

O tome kako igraju puleni Brada Stevensa pokazuje i ova akcija u kojoj je lopte kružila dok nije izbezumila igrače Spursa i ostavila na kraju igrača Bostona na ziceru:

“On je poseban, inteligentan… Napraviće mnogo toga u NBA,” rekao je između ostalog o strategu Bostona, Gregg Popovich.

Rafalna paljba Golden State u Los Angelesu dovela ih je do pete pobede, a Clippersima nanela drugi poraz u sezoni, 141 – 113. Curry koji je bio najefikasniji sa 31 poenom i saigrači izdominirali su ovim mečom, vodili od sredine druge četvrtine i postepeno povećavali prednost.

Kod pobednika je Kevin Durant dodao 19 poena uz sedam skokova, Greenu je falio jedan skok za double double uz 16 poena, a zabeležio je i šest asistencija, Klay Thompson je meč završio sa 15 poena, pet skokova i šest asistencija. U timu iz LA najefikasniji bio je Gallinari sa 19 poena, Griffin je dodao 16, Beverley 14, do je Jordan imao double double učinak sa 10 poena i 11 skokova.

No priča večeri nisu bile NBA zvezde, niti ubedljiv trijuf Warriorsa:

Nole gost Clippersa, NBA zvezde u drugom planu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*