“Mike Tyson košarke”

Sinoć je derbi večeri trebala biti utakmica Bucksa i Thundera. Sudar trenutnog MVP-a lige Westbrooka i vjerovatno budućeg MVP-a Giannisa. Obojica igrača su čudo prirode, svaki na svoj način i vođe svojih ekipa. Nažalost nismo vidjeli ništa od napetog duela. Thunderi su relativno lagano došli do pobjede, najviše zahvaljujući Westu.

Iako nije ubacio puno poena, stao je na 12, Bucksi nisu imali nikako rješenje za njega. Gotovo svaki njegov pick s Adamsom je zavšravao košem. Ili je West direkt završavao na obruču, ili je Adams to rješavao zicerima, a kada su i to zatvorili West je sjajno pronalazio Georgea i Mela na vanjskom šutu. Iako ni Giannis nije razočarao, kod njega je izostala podrška suigrača koji kao da se nisu pojavili na utakmici.

Trener Bucksa, proslavljeni playmaker Jason Kidd je oduševljen Westom. -“On je najbolji igrač lige. On je kao Mike Tyson košarke. Kada krene na koš, to je kao kada se Tyson ustane sa stolice i krene u borbu. Kada krene utakmica kao da čuje zvono i on dolazi po tebe. I ne pušta. Kada igra, igra brzo i žestoko i nema popuštanja.”- izjavio je Kidd poslije poraza od Westa i Thundera.

Ove godine West je malo smanjio potrošnju i statsi su mu malo opali u odnosu na prošlu, no zato su mu šanse za neki iskorak u playoffu puno veće. Stigli su mu novi suigrači, a iako se na momente vrlo dobro slažu, trebati će još uigravanja. Dotada će West osigurati pokoju pobjedu kao prošle sezone, a imati će podršku i pomoć kada najviše bude trebalo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*