Top 5: Učinak naših za 1/11/2017

1 Nikola Jokić

Umalo prvi triple double za Jokića ove sezone. Neobično ali falilo mu je samo 2 poena. Odlično je dirigirao napadom Nuggetsa, pravovremeno dijelio lopte suigračima, te postavljao sjajne blokove nakon kojih su se Murray i ostali bekovi nazabijali šuteva. Dominantan u svom reketu, čak 16 skokova za našeg centra i još 2 blokade. Odličan nastup našeg centra u pobjedi protiv Raptorsa.

2 Goran Dragić

Sastanak u Miamiu nije urodio plodom u prvoj utakmici, no već protiv Bullsa su stvari došle na svoje. Dragon čak nije ni trebao igrati ovu utakmicu, razbolio se netom prije, no odlučio je igrati. Sreća za Heat. Odličan nastup, čitavu utakmicu su Bullsi imali problema s njegovim ulazom, pogotovo na lijevu stranu. Zabio je dosta polaganja, a kada su to zatvorili asistirao je suigračima. Šut izvana ga opet nije najbolje služio, no pogodio je 2 trojke, a u drugom dijelu se bazirao na ulaze, što je na kraju urodilo plodom.

3 Bojan Bogdanović

Babo je još jednom bio sjajan u novom dresu. U velikoj pobjedi protiv Pacersa je bio konstanta opasnost izvana. U prvoj četvrtini je bio “vruć” ubacio je 10 poena, a jednom je sjajnom fintom poslao Lebrona u prazno. Pogodio je 2 trojke u tom razdoblju, dok mu je u obrani povjeren najteži zadatak-Lebron. Babo se odlično nosio s Kraljem, a u napadu pogađao kao od šale. Do kraja je ubacio još 7 poena uz samo jednu promašenu trojku. Ukrao je dvije lopte i time zaokružio sjajnu utakmicu na obje strane parketa.

4 Jusuf Nurkić

Protiv najboljeg obrambenog centra lige Juka je odigrao sjajnu utakmicu. U obrani je bio dominantan, polijepo je Jazzere i otjerao ih iz reketa, a u napadu je krasno surađivao s Lillardom. Njihov pick je bio nerješiva enigma za Jazzere, inače vrlo dobru obrambenu ekipu. Odmotavao se konstatno prema košu, sjajno se gradio i Gobert je bio nemoćan. Odlična utakmica za Juku, no nažalost poraz Blazersa na kraju.

5 Nemanja Bjelica

Mala minutaža za Bjelicu no sjajno iskorištena. Bio je iskra s klupe, potrebna za pobjedu. Čak je i trener Thibs pohvalio svoju klupu poslije utakmice, a Nemanja je bio najbolji pojedinac. Promašio je samo 1 šut za 12 poena u samo 13 minuta, stigao uzeti i 4 skoka te dva puta ukrasti loptu. Šteta što Thibs ne vidi očite stvar i ne daje više šanse Bjelici. Brani se time što Beli ne igra obranu, no ako ćemo iskreno i bez njega Wolvesi katastrofalno brane. Što znači da Beli mora igrati, pogotovo ako pruža ovakve partije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*