Pistonsi idu po Bledsoea?

Ekipa iz Arizone je katastrofalno ušla u sezonu. Očajni nastupi u prvim utakmicama i teški porazi su ih natjerali da naprave neke promjene. Sam je sebe iz ekipe izbacio Eric Bledsoe Tweetom, te je sada na trade blocku. Mnoge ekipe su zainteresirane za ovog beka, no Sunsi ga se neće olako odreći.

Gdje ide Bledsoe?

Stizalo je dosta ponuda za njega u ured ekipe iz Arizone, no čini se da bi Pistonsi neočekivano mogli dobiti utrku. Naime Stan the Man je napokon odlučio odustati od Reggiea Jacksona, skupe investicije iz Oklahome. Dosada nije niti izbliza opravdao povjerenje i novce koje je dobio od Pistonsa, a čini se da su operacije koljena uzele svoj danak.

Sada je Stan odlučio ponuditi Jacksona i pick prve runde za Bledsoea, nešto što bi čak i moglo zadovoljiti Sunse. U Arizoni ne bi imali toliko velika očekivanja od Jacksona, igra ne bi bila fokusirana oko njega, već oko mladih talenata Bookera i Josh Jacksona. Tako da bi se u miru mogao vratiti na NBA kartu. Uz to ovaj pick bi mogao biti dosta visoko, jer Pistonsi baš i ne stoje dobro ove sezone, a sumnjamo da će dolaskom Bledsoea nešto previše napredovati.

Osim Nuggetsa, Bucksa i naravno Knicksa ponovo su se u igru uključili i Cavsi. Bilo je priča tokom ljeta da Bledsoe dođe u Cavse no na kraju ništa od toga. Kako je na trade blocku, sada su Cavsi ponovo zainteresirani. No, znaju da Eric želi van iz Sunsa te su dobrano snizili svoju ponudu. Nude Shupmerta i svoj pick prve runde, koji bi trebao biti oko 25-30. picka. No to nije dovljno dobro za Sunse. Oni traže da se tu ubaci “onaj” pick koji su dobili u tradeu s Keltima. Famozni pick Netsa koji bit treba biti Top 3 na idućem draftu.

Iako gotovo sigurno neće više zaigrati za Sunse, ne žele ga se odreći za “siću”. Shump je solidan igrač, no niti blizu Ericu, a ovaj pick pred kraj runde mogu u bilo kojem trenutku otkupiti od neke ekipe, kao što Warrorsi rade nekoliko posljednjih godina. Uz to Netsi igraju odlično ove sezone, i kako sada stvari stoje taj pick bi lako mogao ispasti iz Top3.

Saga se nastavlja, a u međuvremenu Sunsi su progirali. Dobili su obe utakmice bez Bledsoea i čini se da su se napokon probudili.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*