Pop i Spursi nisu izdržali

Copyright 2017 NBAE (Photo by Darren Carroll/NBAE via Getty Images)

Vidjeli smo sjajnu utakmicu u San Antoniu. Iako je dosta rano u sezoni ovo je podsjećalo na pravu playoff utakmicu. Spursi su furiozno startali, igrali su odličnu obranu prvoj četvrtini i pogađali iz svih pozicija. Ubacili su čak 6 trojki, Aldridge i Green su odradili posao u napadu, dok su Warriorsi uspjeli ubacili samo 12 poena u prvih 8 minuta igre. Uspjeli su se pribrati i smanjili su tu prednost na 9 poena do kraja prve dionice.

U drugom dijelu kreće mašinerija Warriorsa, u napadu su napokon proigrali, Spurse je stao šut, no velike zasluge za to ima i obrana Warrorsa. Poveli su prvi puta na početku treće četvrtine, Durantovom trojkom i kasnije se nisu osvrtali. Treneri su imali dosta prigovora na suđenje. Prvo je Kerr, pokušavajući spriječiti lošu seriju svoje ekipe, dobio tehničku u prvoj četvritini, a Pop je na kraju bio isključen 5 minuta do kraja utakmice.

Thompson je kroz čitavu utakmicu bio vrlo dobar, jedini je nešto odigrao u toj kobnoj prvoj četvrtini, a do kraja utakmice je završio na 27 poena uz 5 ubačenih trojki. Curry je ubacio 21 uz 8 skokova, a Durant je opet bio sjajan na obje strane parketa. Ubacio je 24 poena, dodao tome 8 skokova, te 3 blokade i tako potvrdio odličnu obrambenu sezonu. Trenutno je 2. bloker lige iz Goberta i Durantula pokazuje da nije samo izvrstan napadač, već je sjajan i u obrani.

Aldridge je odigrao vrlo dobru utakmicu, Pop ga je i pohvalio poslije, a ubacio je 24 poena uz 10 skokova. Problem je bio što nije imao veliku podršku suigrača i jako se osjetio izostanak Leonarda i Parkera, pogotovo u kasnijim dijelovima utakmice. Anderson je završio na 16 poena, a još je jedini dvoznamenkasti bio Gasol s 11 ubačaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*