Top 5: Učinak naših 3/11/2017

1.Jusuf Nurkić

Portland je pobedio Lakerse na krilu sjajnih Damiana Lillarda i Jusufa Nurkića koji je odigrao najbolji meč sezone, i završio sa 28 poena, po 5 skokova i asistencije i 3 ukradene lopte. Nurkić je suvereno gospodario reketom, bio je odličan u oba pravca, šutirao je sa velikom sigurnošću, a niti jednog trenutka nije gubio koncentraciju jer nasuprot sebe imaoje odličnog centra jezerdžija Brooka Lopeza.

2.Nikola Jokić

Sinoć je Heatu presudio Millsap, koji polako počinje opravdavati svoj status ‘pojačanja’. Nikola Jokić je poslije Millsapa bio i najbolji pojedinac ekipe, opet je bio odličan u reketu te polako ali sigurno postaje prava skakačaka opasnost. Nuggetsi su gubili većinu utakmice,tek kada je Joker sredinom treće četvrtine ubacio dvojku, Nugetsi su prvi puta poveli. No poslije toga se nisu osvrtali i zadržali su vodstvo do kraja.

3. Goran Dragić

Dragić nastavlja dominirati i opravdavati lidersku ulogu u svom timu. Protiv Nuggetsa nije imao adekvatnu pomoć suigrača, tako da je i to delimično donelo prevagu. Dobro šutersko veče, sjajni prodori i razigravanje saigrača ostali su na kraju bez kapizalizacije.

4. Bojan Bogdanović

Babo igra sve bolje i polako uz Oladipa postaje prva šuterska opcija kod Pacersa. Njegovo iskustvo definitivno dolazi do izražaja, posebno u situacijama kada se treba postaviti za šut ili kada ga treba izgraditi samostalno. U obe varijante Bogdanović je bio odličan sinoć.

5.Dario Šarić

Od kako se Dario vratio u starntu petorku 76ersa, njegov tim ne zna za poraz. Čak šta više – crni niz je iza njegovo tima, i nakon ravno 1.450 dana Phila je konačno u plusu, odnosno ima pozitivan odnos pobeda i poraza, 5 – 4. Šiši je sinoć u pobedi nad Pacersima radio ono što zna najbolje – lavovski se borio za svaku loptu, širio reket, skakao, i – pogađao. Procenti šuta su mu sjajni, i u tom segmentu vidan je značajan napredak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*