Biti ili ne biti za Luea

CavsNation

Standardna NBA nedjelja i 2 ranije utakmice. Prvo će na teren ranjeni Cavsi, kojim je 57 poena Lebrona jedva bilo dovoljno za pobjedu nad Wizardsima. Danas imaju puno lakši zadatak, Hawkse. Jedna od najslabijih ekipa lige, no ukoliko se opet opeku Lueov posao bi mogao biti ozbiljno ugrožen.

Pola sata nakon njih igraju Clippersi i Heat. Sinoć je Griffin bio sjajan no protiv vrlo dobrih Grizzliesa nije bilo dovoljno, a Heat je također odigrao dosta lošu utakmicu. Ekipa iz South Beacha je u lošoj formi, kao da ništa nisu naučili iz prošle sezone kada im ni najbolji omjer u drugom djelu nije pomogao da dođu do playoffa. Moraju se brzo probuditi, a teška utakmica protiv Clippersa je možda idealno vrijeme.

Derbi Istoka igraju Kelti i Magic. Sigurno iznenađujuće, jer prije sezone nitko nije davao ikakve šanse Orlandu, no sjajnim igrama dokazali su suprotno. Kelti su napokon našli ritam, igraju fantastično pogotovo u obrani, a ogroman napredak na tom dijelu je napravio Kyrie Irving. Čudno će zvučati, no on je trenutno jedan od najboljih obrambenih bekova lige, te su Kelti izgleda nevjerovatno pogodili s njegovim tradeom.

Wolvesi nekako guraju u napadu, no Thibs nikako ne može biti zadovoljan s igrom na drugoj strani terena. Butler ga opet izvlači da to liči na nešto, a nama nije jasno zašto Bjelica ne dobija minute. Igrajući s Gibsonom i Diengom ne dobija ništa više u napadu, štaviše Beli je puno bolji napadač od obojice. Obranu ne možemo uzeti u kontekst jer Wolvesi je ne igraju, tako da to opravdanje ne drži vodu. Danas igraju protiv neugodnih Hornetsa koji su predvođeni novim duo Walker-Howard. Dwight igra vrlo dobro, drži reket pod kontrolom, pozabija zicere koje mu serviraju bekovi i čini se da je napokon pronašao sredinu koja mu odgovara.

Derbi Zapada igraju Blazersi i Thunderi. Nurkić protiv Westbrook i ekipe iz Oklahome. Ovo je sigurno biti sjajan duel Lillarda i Westa koji igraju vrlo dobro ove sezone. Blazersi jako dobro guraju, Nurk je čini se napokon našao formu, a izvana Lillard i McCollum standardno trpaju. Thunderi se još uvijek traže, na trenutke izgleda sjajno, na trenutke jako loše no ima vremena za pronalazak idealne rotacije i forme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*