Bjelica najbolji šuter lige!

Minnesota Wolves

Minnesota Timberwolvesi su u relativno novom sastavu krenuli u ovu sezonu. Zasada igraju dosta promjenjivo, a pogotovo loše igraju u obrani, što vjerovatno posebno iritira Thibsa. Njegov najveći problem, još od njegovih trenerskih dana u Bullsima, je nevjerovanje igračima s klupe. Tada su u Bullsima Noah, Rose i ostali igrali preko 40 minuta, a slična je situacija i u Wolvesima.

Nažalost među igračima koji su na klupi je i naš Nemanja Bjelica. Iako redovito pruža sjajne partije kada dobije minute, Thibs mu i dalje ne vjeruje. Nedavno je za 13 minuta ubacio 12 poena, a u kakvom mu je stanju obrana, sumnjamo da je Beli krivac. No, jedna statistika ne bi trebala ni Thibsu proći nezapaženo. Naime, Nemanja je trenutno najbolji šuter u NBA ligi! Iako se radi o relativno malom uzorku, uputio je 24 šuta za tri poena, no pogodio je čak 15 što mu donosi čak 64,3% šuta za tri poena. To ga svrstava na vrh NBA lige po postotku šuta za 3 poena.

nba.com

Nadamo se da će Thibs ubrzo uvidjeti da mu je Bjelica zapravo najbolja četvorka na rosteru. On i Towns su razvili vrlo dobru kemiju prošle sezone, i odlično surađuju. Slaba strana Beloga je obrana, no kako trenutno igraju Wolvesi Bjelica im samo može pomoći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*