Durant o Jokiću: “Vremenom će shvatiti”

Golden State je ubedljivo savladao Nuggetse u gostima. Bilo je 127 – 108, a presudila je treća četvrtina u kojoj su gosti slavili sa 43 – 21 i tako overili pobedu. Durant ih je vodio sa 25 pone, 7 skokova i 7 asistencija, Curry je dodao 22 poena i 11 asistencija, dok je Green također bio raznovrstan kada je učinak u pitanju – 15 poena, sedam skokova i osam asistencija.

U timu Denvera najbolji je bio Barton sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija, dok je srpski košarkaš Nikola Jokić imao nešto manju minutažu  – za 19 minuta postigao je osam poena, sedam skokova i tri asistencije.

MVP finala Kevin Durant nije propustio priliku da nahvali Nikolu Jokića:

“Jokić je drugačiji, a još je mlad. Treba ga pustiti da se razvija, da raste. Ali, njegov osećaj za igru, iako je tako mlad, to ga odvaja od drugih. Način na koji on dodaje loptu, na koji povede kontranapad, na koji šutira trojke ili sa polu distance. Sada je sve na njemu, da svakodnevnim radom, napornim radom, vodi svoju ekipu iz pobede u pobedu. Na taj rad mora da se navikne svaki mladi igrač, naročito talenat kao što je on. U jednom trenutku i Nikola će shvatiti da će on veoma, veoma dugo biti sila!”

Avery Breadly sa 24 poena, Harris sa 20 i Drummond sa 16 oena i 19 skokova vodili su Pistonse do novog trijumfa. Ovoga puta pali su Kingsi, 108 – 99, i bilo im je to sedmi uzastopni poraz u prvenstvu.

Za Pistonse ponovo nije nastupio Boban Marjanović, dok je u redovima Kingsa Bogdan Bogdanović bio starter i meč je završio sa 14 poena, jednim skokom i jednom asistencijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*