Bradina utakmica karijere

Rakete su sinoć relativno lagano dobili Jazzere, a glavni razlog tome je bio njihov najbolji igrač James Harden. Brada je odigrao utakmicu sezoni, a i svoje karijere i ostavio Jazzere “u prašini”. Brojao je čak do 56 poena uz gotovo nevjerovatnu efikasnost, a igrao je “samo” 35 minuta. To mu je bilo dovoljno.

Ostao je kratak za jedan poena od rekorda Rocketsa, Calvin Murphy je 1978. ubacio 57 New Jerseyu, no Brada nije pretjerano razočaran s time. Kada su ga upitali dali mu je žao što je bio tako blizu, kratko je odgovorio- “Pa dobili smo utakmicu, zar ne.” Ovom nevjerovatnom predstavom pridružio se Wiltu Chamberlainu kao jedini igrač koji ubacio 50+ poena, a uz to imao minimalno 10 asista i šut iz igre preko 75%.

Rubio i ostali Jazerri jednostavno nisu imali rješenja za njega, uneredio ih je ulazima, a izvana mu je gotovo sve ulazilo. Nakon 7 pogođenih trojki za redom prvu je promašio tek u posljednjoj četvrtini i to tešku trojku s istekom vremena. Kada su ga uspjeli zaustaviti da ne zabije Harden je upošljavao suigrače i ovako impresivnoj statistici dodao i 13 asistencija.

Gordon je odlično koristio te asiste te ubacio 20 poena, a Ariza je dodao 14. Najbolji kod Jazzera je bio rookie Mitchell sa 17 poena, a poslije njega najbolji strijelac je bio Gobert sa 13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*