Stevens genije

Derbi Istoka je pripao Boston Celticsima. Izgledaju sjajno na parketu, nakon početnog šoka zbog Haywardove povrede, Stevens je uspio vratiti ekipu na pravi put. U obrani su nevjerovatni, u napad organizirani a to je sinoć osjetila i ekipa Orlando Magica. Iako su se držali u utakmici do posljednje četvrtine Kelti su pokazali dužinu svoje klupe, te su Smart i Rozier prelomili utakmicu. Ovo je najbolji start Kelta u sezonu još od 2010. godine i “doba Velike Trojke”.

Stevens je jedan od rijetkih trenera koji se za svaku utakmicu regularne sezone posebno priprema. To smo mogli vidjeti u čestim promjenama startne postave i rotacijama tokom utakmice. Većina ekipa ima uhodane izmjene i rijetko kada se mijenja startna postava, pogotovo ako funkcionira, no kod Kelta je to malo drugačije. Zadržali su ekipu Magica koja je jedna od najboljih tricaških ekipa lige na samo 21% izvan linije 7,24 što je na kraju uz hustle igru ranije spomenutog bekovskog dvojca bio ključ za pobjedu.

Koliko je dobra obrana Kelta govori da su uspjeli u ovom nizu od 8 pobjeda zadržati svakog protivnika ispod 94 poena. Limitirali su Vučevića koji je dosada bio glavna snaga Magica, na samo 1 pogođenom šutu izvana, a inače ove sezone izuzetno precizni Fornier je gađao 2/9. poena

Cijela petorka Kelta je bila dvoznamenkasta, poeni su bili odlično raspoređeni. Brown je ubacio 17 poena uz 7 skokova, Horford 14 uz 10, a Tatum je dodao 13. Kod Orlanda Gordon je stao na 18. Vučević na 13 uz 10 skokova, a Mario Hezonja je dobio 13 minuta i to iskoristio za 2 poena.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*