Top 5: Učinak naših za 5/11/2017

1 Jusuf Nurkić

Najbolja partija sezona za Nurka. Napokon je vezao dvije dobre utakmice s 20+ poena. Bio je izuzetno dominantan pod košem, on i Lillard su bez problema vrtili pick and roll čitavo veče, a Thunderi nisu imali rješenja. Isprovocirao je i isključenje Mela, koje se na kraju pokazalo ključnim za pobjedu. U obrani isto sjajan, po 3 blokade i ukradene lopte i čini nam se da Nurk napokon ulazi u formu u kojoj je bio prošle sezone.

2 Nikola Vučević

Vuč se čitavo veče mučio s obranom Kelta koja je jedna od najboljih u ligi. Dostojno se držao, no ovaj puta su ga limitirali izvana i tako mu uskratili njegovo najjače oružje ove sezone. No Vuč je vrlo pametan igrač, te se okrenuo asistiranju, te je podijelio čak  7 dodavanja suigračima i koliko toliko držao Magic u igri.

3 Goran Dragić

Vrelina je umalo ispustila ogromno vodstvo protiv Clippersa i izvukli su se pred sam kraj utakmice. Dragon nije odigrao meč na svojem nivou. Šutirao je dosta loše, igrali su dobru obranu na njemu, a kada je vidio da ga ne ide šut pomogao je koliko je mogao. Solidno je distributirao loptu, ubilježio 6 asista, a pokupio je i 4 skoka od kojih je jedan bio u napadu. Navikao nas je na bolje partije, no dobro je dokle god Heat pobjeđuje.

4 Bogdan Bogdanović

Bogdan je praktički jedina svijetla točka Kingsa u ovoj sezoni. Jedini pruža koliko toliko dobre partije, a protiv Pistonsa nije bila iznimka. Promašio je samo jedan šut iz igre, a pogodio ih čak 6 za 14 poena. Gotovo je sve poene ubacio u prvoj dionici, sjajno je koristio blokove, te odlično čitao igru. Završavao je i na obruču i sa distance, a trojke su bile savršenih 2/2.  Zabio je nešto i u trećem periodu i držao Kingse iznad vode, no jednostavno nije išlo i morali su još jednom potpisati poraz.

5 Nikola Jokić

Nismo navikli Jokera gledati ovako nisko na listi, no odigrao je lošu utakmicu protiv Warriorsa. Za razliku od prošle sezone, kada ih je totalno razmontirao ovaj puta je bio dosta samozatajan. Pogodio je samo 2 šuta iz igre, ubacio 8 poena, a ni u skoku nije bio ništa bolji. Imao ih je 7, a dobio je samo 9 minuta igre.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*