Booker i Warren “ugrizli” Vukove

Nakon očajnog početka sezone Sunsi su uspjeli malo stati na noge. No onda je opet uslijedila serija od 5 poraza koju su sinoć dva igrača odlučila prekinuti. Sjajne predstave Bookera i TJ Warrena su bile previše za Vukove i Sunsi su uspjeli doći do pobjede. Wolvesi su vodili većinu utakmice, otišli na veliki odmor s prednošću, no u posljednoj dionici Sunsi preokreću rezultat.

Ključ preokreta je bio Booker koji je ubacio 9 poena u seriji 21-7 kojom su Sunsi uspjeli preokrenuti na 4 minute do kraja utakimice. Wolvesi su se tu još držali, Wiggins i Butler su ih držali iznad vode, no Booker je još jednom pokrenio motore i ubacio 7 poena u 14-0 seriji kojom su Sunsi konačno prelomili meč.

Na kraju su Booker i Warren svaki ubacili po 35 poena, a pomogao im je Chriss sa 13 ubačaja. Bender je bio solidan s klupe i ubacio je 8 poena za 19 minuta. Kod Vukova Wiggins je ubacio 27 poena, Butler je brojao do 25, a Towns je stavio 17 uz 12 skokova. Nažalost nije bilo dovoljno protiv raspoloženog dvojca Sunsa.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*