Paspalj ide za Beograd

MnPress

Preneseno sa: košmagazin.com

Piše: Vladimir Stanković

Žarko Paspalj se uspešno oporavlja od moždanog udara i već je na putu za Beograd! To je suština informacija do kojih je „Koš magazin“ došao posrednim putem jer sa Žarkom nije bilo moguće razgovarati. Naši posrednici bili su Vlade Divac i Etore Mesina.

-Palja je sada OK, svestan, komunikativan, malo teže priča ali najgore je prošlo-napisao mi je Divac u poruci.

 Pokušao sam da preko Etore Mesine dođem do Grega Popovića, ali italijanski stručnjak mi je poslao mail u kome kaže da trener „Spursa“ ne želi javno da govori o Paspaljevoj bolesti.

-Svi smo bili veoma zabrinuti, Žarko je osoba koju svi vole i poštuju. Greg Popović je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da pomogne prijatelju-napisao mi je italinanski stručnjak, jedan od od Popovićevih pomoćnika.

Mesina otkriva da se „Palji“ žuri kući:

-Traži od lekara da ga koliko danas-sutra puste kući, hteo bi da se što pre vrati u Beograd. Ne znam da li će mu dozvoliti, čujem da preporučuju bar dve nedelje mirovanja i terepiju za oporavak govora.

Nakando sam došao do informacije da je Paspalj poleteo za Njujork i da će koliko sutra direktnim letom „Er Srbije“ biti u Beogradu!

Žarko Paspalj je bio jedan od evropskih igrača-pionira u NBA. Otišao je 1989, istovremeno kad i Divac u Los Anđeles Lejkerse i Dražen Petrović u Portland. Nije dobio pravu šansu, igaro je samo 6,5 minuta po utakmici, prosek poena bio mu je 2,6 a skokova 1,1 na ukupno 28 utakmica. Iz tog perioda datira njegovo prijateljstvo sa Gregom Popovićem koji je tada bio jedan od pomoćnika u San Antoniju. Čak je neko vreme Paspalj i stanovao kod njega.

Vratio se u Partizan a onda je od 1991. napravio sjajnu karijeru u Grčkoj.  Tokom 90-ih godina prošlog veka bio je kapiten moćne reprtezentacije Jugoslavije koja je bila višestruki prvak Evrope i sveta, kao i osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. Karijeru završio 1998. u Virtusu iz Bolonje. Poslednjih godina bio je potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Poslao sam mu SMS poruku jer mi je Divac savetovao da ga tako kontaktiram pošto ga razgovor u ovoj fazi oporavka zamara. Odgovoriće mi iz – Beograda. Nekad smo  na Novom Beogradu  bili susedi i otad se uzajamo zovemo „Komšo“.

Dobrodošao kući, komšija!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*